-
Çek Dolandiriciligi
Merhabalar! Avukatım ama hukukun da tıkandığı bir konuda acele yardıma ihtiyacım var.Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Bir şirket ortağı işlerinin kötü gitmesi nedeniyle ortaklıktan çıkarılıyor.İşten çıkarılan ortak sinirlendiği için sıradan kişilere, temsil yetkisinin olduğu zaman yapılmış gibi çekler keşide ediyor.Mesela 01.01.2007 de ortaklıktan ayrılıyo fakat ayrılmadan bir gün önce şirkete gelip masasına oturup Ahmet'e Mehmet'e 3 ay önce verilmiş gibi çek keşide ediyo.Çekte bütün unsurlar usulüne uygun ve şirketin mührü de var.Bu adamlar da çeki icraya koyuyo haliyle.Bu borçtan kurtulma imkanı var mı?Aramadığım sormadığım kimse kalmadı.Lütfen bana ön ayak olun bu konuda.Şimdiden Teşekkürler...
-
Re: Çek Dolandiriciligi
sevgili arkadaşım çek keşide etmeye yetkisi olduğunu söylediğin kişinin yazdığı çek geçerlidir ancak konu hk da yinede bir ince araştorma yapmanın yararı var yani ortaklık son verilmeden önce kişi ve/veya kişiler ortaklıktan ayrılan kişini yetkisinin olmadığına dair uyarıldı ise bu drum değişir.v.b konular hukuk çok geniş ve incedir onun için konuyu iyi araştırılmasında fayda var
-
Re: Çek Dolandiriciligi
tamam da uyarılmasının bir anlamı yok ki ortaklıktan çıkarılan kişi keşide tarihini ortaklığın sona erdiği tarihten sonraya atmıyo ki ortaklık devam ederken yapılmış gibi keşide ediyo.yani ortaklık bitmeden 6 ay öncesinin tarihini atıyo oraya anlaştığı bir şahısın ismini yazıyo şirketin mührünü de vuruyo. çek sahibi da çeki icraya koyuyo.hatta ciro bile yapıyo.anlaşmalı hilekarlık var yani.