-
Bağ-Kur'u Kapatmak
Merhaba
Ben 2005 ekim ayından beri bağkurlu olarak gözükmekteyim. O günden beri bağkur primlerim yatırılmadı. Yaklaşık olarak 4.600 YTL'lik bir borcum var. Şirketin herhangi bir vergi borcu bulunmamakta. Tabii bağkurlu olma sebebim 3 ortaklı bir Ltd. Şti'ye %10 oranında ortak olmam. Şimdi ben ortaklıktan ayrılacam. Fakat ortaklıktan ayrılma işlemleri bir miktar para gerektirdiği için bir süre beklemem gerekiyor. Ben bu zaman zarfında bağkur borcumun daha da büyümesini istemediğim için bağkurumu kapatmak istiyorum. Bunun bir yolu varmı. Yardım ederseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
-
Re: Bağkur'u kapatmak
Sn. Selçuk_özen,
Ltd. Şirkete ister yüzde 99 ister yüzde 1 ortak olun farketmez. Yüzde 10 ortaklık sebebiyle Bağ kura girmişseniz bu yüzde 10 hissenizi devretmeden
Bağ kurdan çıkışınız parantez içinde yazdıklarım dışında mümkün değildir. (devlet memuru olursanız , devlet memurluğu bağkuru keser , yine şirketi tasfiyeye sokup, fiili olarak çalışmaya başlayıp sigortalı olursanız bağkuru keser.sigortanız devam ettiği müddetçe tasfiye tamamlanmamışsa bağkurla yine ilişkiniz sürmez. Tasfiye tamamlandığında otomatik olarak sona erer. ) Ayrıca hisse devri o kadar pahalı bir şey değildir. Sadece noter ve ilan giderleri vardır.
Yalnız bu tip giriş çıkış , parasızlık sıkıntı nedeniyle acil verilmiş kararlar sonunda sizin emeklilik durumunuzu etkileyebilir. Ciddi anlamda bir emeklilik planlaması yapılıp, ona göre son kararı vermenizde yarar vardır. Başka yol da aramayın daha fazla bir şey yazamıyorum. çünkü ilk sigortanız ne zaman başladı. kaç yaşındasınız bugüne kadar ne kadar sigortalılığınız mevcuttur bilmediğimden anlayışla karşılayacağınızı umut ediyorum.
Bilgi edinmenizi rica eder, sosyal güvenli güzel günler dilerim.
-
Re: Bağkur'u kapatmak
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim gerçekten bu bilgiler bile çok yardımcı oldu.