Taşınmaz Mal Hasarı İçin Maddi Tazminat Davası Nasıl Açılır?
Apartmanimizin DoĞalgaz Sİstemİne GeÇmesİ Sebebİyle Her Sakİn Evİnde Tadİlat Yaptirmaktadir. TÜm Sakİnler Gİbİ Bİz De Evİn İÇİndekİ Eskİ Kalorİfer Borularini SÖktÜrÜp Daİre İÇİ Tesİsat DÖŞetmek Ve Evİn İÇİne Mantolama Yaptirmak İÇİn Usta Tuttuk Ve 13/06/07 Tarİhİnde Ustalar Geldİ. Bu Konu Üst Ve Alt KomŞularimizla Defalarca KonuŞuldu. Durumu Kendİlerİne AktardiĞimda, Gelecek Ustadan Kendİlerİnİn De Yararlanmak İstedİklerİnİ Beyan Ettİler. Fakat Daha Sonra Üst Kat Bu Konudan VazgeÇtİ. BugÜn İse Ustalar
GeldİĞİnde Üst KomŞu Tesİsati Daha Sonra Yapacaksa Sİzİn Mantolama Ve Saten Boyanizin Üzerİne Kalorİfer Sulari Akacaktir Dİye SÖyledİler. Bunun Olmamasi İÇİn Üst KomŞunun Sadece 1 PeteĞİnden Hava Alinmasi Yeterlİ Olur Dedİler. Ben De Üst KomŞuya Yapilmasi Gereklİ İŞlem OlduĞunu SÖylemek İÇİn ÇiktiĞimda, Evde Olmadiklarini ÖĞrendİm. Kendİsİnİ Telefon İle AradiĞimda Uzun SÜre Önce Annesİnİn İzmİr'e GİttİĞİnİ, Kendİsİnİn De BeylİkdÜzÜndekİ Evİnde Hasta OlduĞunu Belİrttİ. Anahtari Da HİÇbİr Şekİlde Bİze İletemeyeceĞİnİ SÖyledİ. "hİÇbİr KomŞuya Da (hepsİ 35 Yillik KomŞularimizdir) Lazim OlabİleceĞİ DÜŞÜnÜlerek Anahtar Birakma
Nezaketİnde Bİle BulunmamiŞlardir." Bunun Üzerİne Anahtari Bİzzat Ben Gelİp Evİnİzden Alayim Dedİm Ama Bu Sefer De Hemen Hastaneye GİdeceĞİnİ SÖyledİ. O Zaman Gelİp Hastaneden Alalim Dedİm. Buna Da YanaŞmadi. Kendİsİnİ 45 Dakİka Sonra Arayinca Hastaneye GİtmedİĞİnİ, Halen Evde OlduĞunu ÖĞrendİm. Ve Kendİsİ Bu AŞamdan Sonra Kesİnlİkle Anahtari VermeyeceĞİnİ İŞlerİmİzİ 15 GÜn Sonraya ,Ertelememİz GerektİĞİnİ SÖyledİ. Bu Saatten Sonra Kendİlerİne Haber Verİlmesİne RaĞmen, Ustalar Da İŞe BaŞladiktan Sonra BÖyle Bİr İŞlem Kesİnlİkle İmkansizdir. Ve Kendİ Borularim Kesİldİkten Sonra, Ve Keyİflerİ Gelİr De Üst Kattakİler 15 GÜn Sonra Tesİsat Yaptirinca Benİm YaptirdiĞim Her Yer, Pİs Su Olursa Bu KİŞİlere Hasarimi Gİdermelerİ İÇİn Ne Şekİlde Maddİ Tazmİnat Davasi AÇabİlİrİm. Haklarım ya da Yaptırımlarım Nelerdir? Şu An Anlattiklarim, Bu Şahislarin Daha Önce De YaptiĞi ÇeŞİtlİ Madurİyetyaratici Konulardan Sadece Bİrİdİr.