Sayısal Bölümden Savcılığa
Merhabalar arkadaşlar....
Ben Gaziantep Akınal Anadolu Lisesi Lise-2 Sınıf öğrencisiyim yani 2007-2008 eğitim öğretim yılında öss girecek olan kişilerden...
Sayısal Bölüm Öğrencisiym ancak uzunca düşündükten sonra,,Hayalimdeki mesleğin Savcılık olduğuna karar verdim...
Ancak şuanda tamamen çaresiz bi durumdayım...Bana bu konuda yardımcı olabilcek varmı??Hangi türden hangi sorulardan yapmam konusunda?????????????????
Re: Sayısal Bölümden Savcılığa...
Bildiğim kadarıyla şu anda Hukuk Fakülteleri, eşit ağırlık puanıyla öğrenci almakta. Dolayısıyla sayısal bölümde olmanız size avantaj sağlayacaktır. Ancak, sözel bölüme de (Türkçe ve Sosyal) ağırlık vermeniz gerekmektedir.
okul puanında ciddi bir eksilme olacaktır tercih yaparken kesinlikle bunu göz önünde bulundur.80 yerine 30 puan gelebilir örnek olarak okuldan 80 geliyorsa.
her hukuk okuyanda savcı olmuyor..ona göre hep hayalinde kalmasın...
Ne yazık ki sayısal puanda istediğiniz okula girmeniz imkansızdır.
Ancak okulunuza şu zaman zarfında dilekçe ile başvurarak alan değiştirebilirsiniz.
Aksi takdirde Türkiye Birincisi bile olsanız en vasat hukuk fakültesine ancak yerleşebilirsiniz.
Ayrıca sayısal bölümde alınan öğrenci kültürü gereği ilerde çok sıkılırsınız yani okurken..
Re: riskli bir durum ancak imkansız değil...
Arkdaşım şöyle anlatim. Ben de eşit ağırlık öğrencisiydim ve hukuk okumak isityordum. ancak okul puanım düşük olduğundan hukuk fakültesini öss de kazanamdım. sözel bir bölüm olan adalet. m.y.o seçtim. puanım düştü ancak iki yıllık bölüm olduğu için yerleşebildim. yani sen de seçebilirsin orayı ve puanın düşmesine rağmen tuturma şansın var. ondan sonra adaletten hukuka geçmek için dgs ye girmen gerekiyor. hayal değil. adaleti iyi bir dereceyle bitirip dgs yi de iyi bir şekilde sonuçlandırırsan hukuk okuyabilirsin. ben böyle bir yol açtım kendime ve şuan istanbul hukuktayım... tavsiyem, önce dgs sorularını çözmen. ondan sonra da riski göze alıp gitmen. ancak şöyle bi alternatif de mümkün diye biliyorum. okul idaresine dilekçe vererek eşit ağırlık bölümüne gidebilirsin. hayallerini gerçekleştirmen dileğiyle
farklı bölümden tercih yapinca oldukça paun düşüyor imkanin varsa özel üniversiteleri bir düşün derim. Hocalar genelde sayısal öğrencilerin hukuk fakultesi mezunu olrak daha basarili oldunu düsünüyorlar bunuda pratik zakaya bağlıyorlar....
Okul başlar başlamaz okul idaresine alan değiştirmek istediğine dair bir dilekçe ver, olumsuz yanıt alırsan Milli Eğitim Müdürü'ne kadar çık. Bunun bir çaresi var;çünkü bende lise sonda TM alanına geçip hukuk kazanan öğrencilerdenim.
Alıntı:
Oğuzhan Dayar rumuzlu üyeden alıntı
Okul başlar başlamaz okul idaresine alan değiştirmek istediğine dair bir dilekçe ver, olumsuz yanıt alırsan Milli Eğitim Müdürü'ne kadar çık.
Kaçıncı sınıftasınız sayın Dayar?