-
Bosanmadan sonra...
Merhaba...,
Ben yaklasik 2 ay önce bosandim Yurtdisinsa yasiyorum ve Türkiyede Anlasmali olarak bosandik. Merak ettigim bosandiktan sonra nufüsa bosanmayi kim bildiriyor? bana söylenene göre Mahkeme ama bazilari öyle olmadigini söyledi ve ben acaba su an nufüsta bosanmismi yoksa hala evli olarakmi görünüyorum...
Tsk ederim...
-
Re: Bosanmadan sonra...
Boşanma Türkiye'de gerçekleşti ise kararın kesinleşmesi ile birlikte mahkemece re'sen ilgili nüfus müdürlüğüne gönderilmektedir. Sizin ayrıca bildirimde bulunmanıza gerek bulunmamaktadır. Lütfen nüfus cüzdanınızı değiştirmeyi ihmal etmeyiniz.
-
İlgili mahkemeye müracaat ediniz,bu imkanınız yoksa Türkiye'de bir Avukat yardımıyla dosyayı inceletiniz.Dosyada eksik hususlar yoksa(genellikle boşanmadan sonra yapılacak tebligatlar için masraf istenmektedir) karar nüfusa gönderilir ve nüfusta gerekli işlemler yapılır.
-
Tesekkür ederim cevaplar icin...
Peki Soyisim degisikligi nasil oluyor yani odami otomatik olarak degisiyor yoksa ayri bir davami gerekiyor?
-
Nüfus cüzdanınızı değiştirirken re'sen düzeltiliyor, ayrıca bir karara gerek bulunmamaktadır. Eğer eski eşinizin soyadını kullanmak isterseniz dava açmanız gerekir.
-