Dilekçeme tarih atmayı unuttum
İşyerime 2 sayfalık dilekçe yazarak maddi,manevi,fiziksel (bel ağrısı),durumlarımdan ötürü rahat çalışamadığımı,bu durumlar itibari ile tazminatımın verilerek,iş akdimin tarafınızdan fesh edilmesini bilgilerinize sunar gereğinin yapılmasını arz ederim diye yazdım.Aradan haftalar geçti cevap alamadım.Dilekçeme tarih atmayı ve 2 sayfasını birbirine eklemeyi unuttum.Zaten hala çalışıyorum.Ama neler olabilir bilmiyorum.
Re: Dilekçeme tarih atmayı unuttum
Sayın forum yöneticileri başlığı yanlış attım ama düzeltemiyorum.Lütfen düzeltirmisiniz. / Dilekçeme tarih atmayı unuttum / olacak. Teşekkürler
Anladığım kadarı ile işveren bir teklif sunmuşsunuz; işinize işveren tarafından son verilmesini ve tazminatlarınızın ödenmesini istemişsiniz. İşveren kabul ederse bu mümkündür. Ancak kabul etmek zorunda değildir. Dilekçenizde tarih olmamasının şu aşamada bir mahzuru yok gibi görünüyor. İleride işten çıkmak istemediğiniz bir dönemde bu dilekçeyi kullanabilir ama zaten dilekçede tazminat ödenerek son verin denildiğinden yine bir mahzur görmüyorum. Selamlar.
Sayın Abbas Bey yanıtınıza teşekkür ederim.Anladığım kadarıyla bu dilekçe bugün yada yarın benim aleyhime çalışmayacak.Ben kötüye kullanılabilir amacıyla üzülmüştüm.Bundan sonra bu bana ders olsun, artık bir avukata danışmadan hiçbir harekete kalkışmıycam.Selamlar.
Sayın bülent111,
Şikayetinize konu olan rahatsızlığınızı, geçerli bir heyet raporu ile kanıtlayabilmeniz halinde, iş aktinizi tazminatlı olarak feshetmeniz mümkündür.
Aksi halde Abbas Bey'in de vurguladığı gibi, sizinkisi işverene yapılmış bir tekliften öteye gidemez.
İşçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı
MADDE 24. - Süresi belirli olsun veya olmasın işçi, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:
I. Sağlık sebepleri:
a) İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa.
b) İşçinin sürekli olarak yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren yahut başka bir işçi bulaşıcı veya işçinin işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa.
Esenlikler,
Sayın Kemal Bey ilginize teşekkürler.Selamlar