Patronumdan darp aldım ve işten çıkartıldım
Üc yildir ozel bir sirkette calisiyorum.Bundan 1 ay once patronum tarafindan tartaklanarak isten kovuldum.Bende doktordan rapor alarak iki sahitle karakolda sikayetci oldum,karakol ifadelerimizi alip dosyayi savciliga gonderdi,fakat su ana kadar savciliktan birsey cikmadi.Ben nasil bir hukuki yol izlemeliyim,patronumdan kidem tazminati alabilirmiyim? Patronuma nasil bir ceza aldirabilirim,darp ve küfürden dolayi tazminat alabilirmiyim,nasil bir yol izlemem gerektigini anlatirsaniz sizlere minnettar kalirim...
Yönetimin Notu: Lütfen aynı konuda birden fazla başlık açmayınız.
Re: Davayı Kazanabilirmiyim
Re: Patronumdan darp aldım ve işten çıkartıldım
Öncelikle Sayın ekircali'ye dikkatinden dolayı teşekkür ederim, diğer iletileri sildim.
Sayın cagatayn,
Savcılık makamından henüz bir cevap gelmediyse soruşturma sürüyor demektir. Aksi halde belirttiğiniz adrese konu hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği bildirimi yapılırdı. Şu anda soruşturma ile ilgili sizin yapacağınız bir şey yoktur, eğer başka delil varsa ancak onları iletebilirsiniz. Darp ve küfürden dolayı maddi zararınız varsa maddi tazminatla birlikte manevi tazminat da alabilirsiniz. Tabi bunlar olasılık, olayın tahkikatından sonra hakim karar verecektir.
Üç yıl çalıştığınıza göre kıdem tazminatınızı tabi alabilirsiniz, ancak eski patronunuz vermek istemezse dava açmak zorunda kalırsınız. Ayrıca haksız fesih varsa tazminat da alabilirsiniz.
Size tavsiyem bu iki davayı da bir avukattan profesyonel yardım alarak takip etmenizdir.