1.Derece Yakının Kredi Kartı Borcu
Merhaba,
Öncelikle vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
Erkek kardeşimin faiziyle yaklaşık 20.000Ytl civarında kredi kartı borcu var ve ödeme durumu yok.Ödeme yapamadığı için bu meblağ her geçen gün biraz daha artacak. Bir gün bu borçtan dolayı haciz gelecek ama haciz edilecek mallar borcu karşılamayacaktır. Benim öğrenmek istediğim bu durumda borçtan dolayı emekli babama, sigortalı olarak çalışan diğer erkek kardeşim ve bana sorumluluk doğar mı?
Re: 1.Derece Yakının Kredi Kartı Borcu
borç ilişkisi kişisel bir sorumluluk doğurur. bu borçtan dolayı kardeşiniz dışında bir kişinin sorumluluğu yoktur.
fakat ortak oturduğunuz ev eşyaları haczedilir....kardeşiniz dışında kimsenin maaşına haciz gelmez....
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
iyi günler dilerim.
yalnız kardeşinizin bocundan dolayı sizin mallarınız haczedilse bile bu hacze karşı istihkak iddiasında bulunma hakkınız saklıdır. yani bu haczedilen malar kardeşime ait değil, bizimdir diyebilirsiniz. nihayetinde istihkak iddasında haklı bulunursanız haczedilen fakat size ait olan mallar üzerindeki haciz kallkar.
anladım yalnız bu işlemi yapmama gerek kalmayacak, çünkü ayrı yaşıyorum.
en son televizyonlarda bu konu hakkında yakın akrabalar özellikle düzenli geliri olanların etkilendiğini duymuştum. Bu yüzden tedirgindim.
Tekrar ilgilendiğiniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim