Şüphelinin olayla ilgisi olmazsa akıbet ne olur?
ilk önce verdiginiz bilgiler için teşekkürler.benim sorum arkadaşımın üzerine hat var fakat eşi benim almış olabilecegimi idda ediyor suç duyurusunda bulunmuşlar ben ifademi verdim almadıgımıda biliyorum kişinin üzerinden nasıl hat alabilirim dedim şimdi mahkeme olurmu ve benim ne yapmam gerekir onlara karşı bende suç duyurusu yapsam iftira filan diye yada nasıl bir süreç izlemem gerekir teşekkürler
Re: Başkasının üzerine hat alma
Sayın leventcan,
Bu şekilde karışık anlatıma devam ederseniz, günlerce yazışılsa sonuç çıkmaz.
Lütfen Türkçe imla kurallarına da özellikle riayet ederek, (nokta, virgül vs.) konuyu tane tane ve net anlatın.
Esenlikler,
Sayın leventcan,
Söz konusu olan, arkadaşınıza ait telefondan bir başka telefona mesajlar çekilmiş, suç niteliği taşıyan mesajlar olmalı ki soruşturma kapsamında. Fakat mesaj çekilen telefon hattının sizin olduğu iddia ediliyor, dolayısıyla mesajların da sorumluluğu size yüklenmek isteniyor. Doğru mu anlamışım?
Eğer böyle bir problem varsa, bunun çözümü çok kolaydır. İlgili telefon kurumundan bu bilgi edinilebilir. Eğer telefon hattı size ait değilse, endişelenecek bir durum yoktur. Yani eninde sonunda hattın size ait olmadığı ortaya çıkar.
İftira
MADDE 267. - [1] Yetkili makamlara ihbar veya şikâyette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği hâlde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idarî bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Çok teşekkür ederim.Başak Hanım.Mesajlardanda sorumlu tutuluyorum hattın alındıgı türkcel bayisindeki yetkili ile görüştügümüzde siz olabilirsiniz diyo ve verdigi ifadede tarif ettigi kişi ile benim alakam yok alınan yerde kamera kaydıda bulunmamakta ve arkadaşın nüfus suretiyle birebir aynı hattı alırken verdigi nüfus cüzdanı fotokopisi,ifade verdim ve mahkeme olurmu yada benimde savcılıga gidip dediginiz gibi suç duyurusunda bulunmam için bu davanın sonuçlanmasını beklemem gerekir?Bilgileriniz ve aydınlattıgınız için sonsuz teşekkürler..
Şüphelinin olayla ilgisi olmazsa akıbet ne olur?
Merhaba benim merak ettiğim konu,herhangi bir olay veya şikayetten dolayı karakolda ifade verildiği ve şüpheli olarak gösterilip,fakat olayla hiçbir alakası olmama durumunda mahkemelik bir durum ortaya çıkarmı.Saygılarımla....