-
Boşanmak İstiyorum
Eşimle 7 yıllık evliyiz. Yıllardan beri gerek ailesi gerekse maddiyattan dolayı bir çok kez tartıştık ve ayrılmak istediğimizi söyledik. Fakat bu güne kadar hiç bu kadar ciddi olmamıştık. Ben 1 hafta önce eşimden dayak yedim. Sebebine gelince çok sinirlendi ve hıncını benden çıkarttı. Ardından ben de eşyalarımı toplayarak 6 yaşında ki oğlum ile annemin evine geldim. Eşim boşanmak için mahkemeye başvurmuyor. Ne yapmam lazım? Eşimin tepkisini mi bekleyeyim yoksa davayı ben mi açayım? Bu arada şunuda eklemek istiyorum iyi bir şirkette yönetici olarak çalışmaktayım. Çalışıyor olmam oğlumun velayeti ve nafaka konusunda bana ne kadar fayda sağlar. Teşekkür ederim . İyi akşamlar. muazzezacarturk
-
Re: Boşanmak İstiyorum
Evlilik bağınızın zedelendiğini düşünüyorsanız boşanma davası açın. Beraberliğin temelinde var olan unsurlar zedelendi yok oldu ise en iyisi fazla yıpranmadan ilişkiyi sonlandırmaktır. Davayı sizin açmanız herhangi bir değişiklik yapmaz.
Velayet ve çocuğun durumu gibi özel detaylar ve boşanma davasında haklarınızın en iyi şekilde savunulabilmesi için profesyonel yardım almanızda yarar vardır.
-
Davayı açan tarafın karşı tarafın boşanmaya neden olacak kusurunu ispatı gerekir. Eşiniz sizi dövdüğü için kusurludur, dava açsa, siz de boşanmayı istiyorum deseniz bile, nafaka, ve velayet konusunda anlaşma sağlanmazsa (anlaşmalı boşanma) davanın reddedilme ihtimali vardır.
Boşanmak istiyorsanız sizin durumunuzda davayı açan siz olmalısınız.
-
Sn.Muazzez,Eşinizden dayak yediginizi iddia ediyorsunuz bence ilk önce,darp edildiginize dair Dr.Raporu alırsanız sizin için boşanma davanız daha kolay yürüyecektir,Bulundugunuz yer Adliyesine giderek, Eşiniz tarafından darp edildiginizi C.Cavcılıgına bir dilekçe ile anlatmanız yeterli olacak.