-
İşten ayrılma
arkadaşlar işyerindeki rahatsızlıklarımdan dolayı ayrılmak istiyorum. 15.07.2006 da işe başlamış olmama rağmen sigortam şubat 2006 da başladı, maaşlar düzensiz ödeniyor, sigorta pirimlerim aldığım maaş üzerinden değil asgari ücret üzerinden ödeniyor, yalnız işe başlarken ibraneme imzalattılar o anki durumumdan dolayı bile bile imzalamak zorunda kaldım. Bu sadece benim için geçerli değil tüm çalışanlar için aynı durum sözkonusu. Geçenlerde de fazla mesai ile ilgili 2007 yılı için taahhüdname imzalatıldı. şu anda ayrılsam içerideki alacağımı da örneklerini gördüğüm için en az 3 ay alabileceğimi sanmıyorum.
Bu ve bunun gibi daha bir çok sebepten dolayı ayrılmak istiyorum. Daha fazla dayanabileceğimi sanmıyorum istifa etmek istiyorum. Bu haklarımı alabilmek ve ayrılmak için ne yapabilirim.
-
Re: işten ayrılma
Hemen bulunduğunuz yerdeki çalışma bölge müdürlüğüne dilekçe ile şikayetlerinizi bildirin ve inceleme başlatılmasını isteyin.Sonrasında ssk primini eksik gösterdiği ve kamuyu zarara uğrattığı gerekçesiyle aynı dilekçeyi ssk il müdürlüğüne verin.Soruşturma esnasında yani 15 veya 20 gün sonra çalışma bölge müdürlüğüne ;şyerinde çalışma koşullarının kötüleştiğini ve bunun nedeninin vermiş olduğunuz dilekçe olduğunu bahane ederek yeni bir dilekçe daha verin,bu sizin kıdem tazminatı yanında kötü niyet tazminatı da hak etmenizi sağlar.
-
ama bunu yaptıktan sonra nasıl işyerinde durabilirim ki..dilekçeleri verdikten sonra ve inceleme yapılırken adım geçerse çok zor durumlara düşebilirim..
-
Sn.Some,a)Bir dilekçe ile Bölge çalışma Müdürlügüne,b)ikametinin bulundugu iş mahkemesine yok ise,Asliye Hukuk Mahkemesine Tazminat hakının zayi olmaması ve haklarının tamamını alabilmen için dava acarak neticede haklılıgını ispat etmen gerekmektedir.Aksi taktirde,tazminat hakkın(kendin ayrıman nedeniyle)ortadan kalkar.