ADSL tarifelerinin haksız rekabet oluşturup oluşturmadığı
ADSL servis sağlayıcıları tekel gücü kullanarak fiyatları fena halde yüksek tutuyorlar.
Bu bir haksız rekabet durumu oluşturmaz mı? Dava yoluna gidilemez mi?
http://www.internetime-dokunma.com/ adresinde sağ tarafta ADSL hizmetinin dünyada nasıl fiyatlara sunulduğunu ülkemizdekiyle karşılaştırmalı olarak görebilirsiniz. Bunlar mutlak fiyatlardır; satın alma gücüne göre gözden geçirilirse durum daha da vahim olarak ortaya çıkar.
Not: Umarım konuyu doğru yere açıçmışımdır, bilişim bölümünden daha uygun geldi burası.
Re: ADSL tarifelerinin haksız rekabet oluşturup oluşturmadığı
Aslında bende burada başka bir şey söylemek istiyorum hazır siz konuyu açmışken..
Türk telekomun yeni reklamı beni çok rahatsız etti..Yeni aboneler, eski abonelere göre 13 YTL daha az ödeyecekler ve bu haksız durum tam 2 yıl boyunca aynı kalacak.Bizler ise sırf (!) erken abone olduk diye daha fazla ücret ödeyeceğiz.. bize 29 YTL faturayı uygun gören telekom yeni abonelere kıyak geçme çabasında..Sanki bize "siz kazana düştünüz o yüzden ödeyin bakalım bu faturaları" tarzında bir yaklaşım sergiliyorlar.
Yeni telefon tarifeleri ve konuşmasak bile her ay bizden tıkır tıkır tahsil ettiği aylık sabit ücret ile antipatimi fazlasıyla kazanmış olan Telekomun bu birbirinden tutarsız reklam ve kampanyalarını da çok itici buluyorum..Belki bu gidişle evimdeki ev telefonunu bile kapattırıp sadece cep telefonuyla konuşacağım..(Hiç konuşmasan da 12 YTL 100 kontür parası nerdeyse :o
Kendilerini sempatik göstermek için Cem Yılmaza trilyonluk reklam ücreti ödeyeceklerine bizden biraz indirim yapsalar daha mutlu olacağız ama bunu anlayacak bir muhatap bulabilirmiyiz karşımızda o da ayrı bir mevzuu..Hayır Cem Yılmaz'dan da soğuyacağım bu gidişle...:o
Merhabalar,
Aynı fikirleri paylaştığımı belirtmek isterim.Tekel gücünün bariz bir şekilde kullanılması ve erken abone olanlardan fazla para alınması konusunda bugün bende telekom ile bir görüşme yaptım.Normalde aboneliğimi iptal ettirmek ve bu kampanya kapsamında yeniden abone olmak bile maliyetimi düşürebilecek şekilde görülüyor.Fakat burada da kendilerince bir tedbir uygulamışlar. Aboneliğini iptal ettirenler bu kampanya kapsamında yeniden abone olamıyorlar.
Uygulamanın mantık dışı olduğu buradan bile düşünülebilir.
Sayglarımla...
smile adsl in telekomla alakası var mı yok mu yoksa oraya geçip kurtulcam artık bu telekomdan
Bu kampanyanın olduğu sayfayı bulamadım, yerini biliyor musunuz?
www.google.com.tr den aratabilirsiniz.
(smile adsl telekom alt yapısını kullanmaktadır)
saygılar
Lütfen konuyu dağıtmayın.. Hukuki görüş almak ve iyi-kötü teknik bir tartışma yapmak için bu başlığı açtım.
Ayrıca yaz kampanyası meselesi başka bir başlık altında zaten tartışılmakta.
"Hangi servis sağlayıcıdan bağlanalım?" konulu tartışma ise tüketici hakları bölümüyle zaten pek alakalı değil. Bu şekilde açılan başlık kaynayıp gidiyor.
Teşekkürler.. :)
Konuyu dağıtmak gibi olacak ama en azından bu yazdıklarımla forumda yine göz önüne geliş olur başlık.
TEFEkom Cem Yılmaz'ı reklamlarında oynatarak sempati kazanacağını mı düşünüyor acaba? Bende tam tersi oldu. Cem Yılmaz TEFEkom reklamlarında oynadığı için benim antipatimi kazandı ve reklamlardaki esprilerini de çok saçma buluyorum. O reklamlar çıkar çıkmaz ise kanal değiştiriyorum.
Yeni kampanyada son 14 YTL lik ücret Aralık 2007'de ödenecek yani 2008 yılının ilk ayından itibaren yeni adsl alanlar da 29 YTL ödemeye devam edecekler. Evde ucuna telefon cihazı bile takmadığım ama her ay 10 ytl sabit ücretini adsl in yüzü suyu hürmetine ödediğim bir telefon hattım var. En azından keşke bu sabit ücretten kurtulabilsek.
Alıntı:
nolcek rumuzlu üyeden alıntı
Konuyu dağıtmak gibi olacak ama en azından bu yazdıklarımla forumda yine göz önüne geliş olur başlık.
TEFEkom Cem Yılmaz'ı reklamlarında oynatarak sempati kazanacağını mı düşünüyor acaba? Bende tam tersi oldu. Cem Yılmaz TEFEkom reklamlarında oynadığı için benim antipatimi kazandı ve reklamlardaki esprilerini de çok saçma buluyorum. O reklamlar çıkar çıkmaz ise kanal değiştiriyorum.
Yeni kampanyada son 14 YTL lik ücret Aralık 2007'de ödenecek yani 2008 yılının ilk ayından itibaren yeni adsl alanlar da 29 YTL ödemeye devam edecekler. Evde ucuna telefon cihazı bile takmadığım ama her ay 10 ytl sabit ücretini adsl in yüzü suyu hürmetine ödediğim bir telefon hattım var. En azından keşke bu sabit ücretten kurtulabilsek.
Sn.nolcek,
TEFEkom değil,TELEKOM olacak.
Ay parmağım klavyeye sürçmüş. :)
Ama olsun yine de hepimizi TEFEkoyuyor ya :) Cem Yılmaz bu espriyi reklamlarda kullansın bence :)