Mesai için taahhütname imzalamak
Selamlar....Arkadaşlar geçenlerde bize mesailere kalacağımıza ve bir kanun maddesine(unuttum)uyacağımıza dair taahhütname imzalatıldı.Merak ettiğim bu taahhütnameye uymassak ne gibi hukuki yaptırımlarla karşılaşabiliriz?Ayrıca bunun bir süresi yokmudur?Yoksa o işyerinde kaldığımız müddetçe geçerlimidir?Aydınlatırsanız sevinirim.Saygılarımla...
Re: Mesai için taahhütname imzalamak
Muhtemelen imzaladığınız taahhütname 2007 yılı için gerektiği durumlarda fazla mesai kalacağınızı kabul ettiğiniz dair bir taahhütnamedir.
Gerektiğinde fazla mesaiye kalmamanız durumunda ,imzaladığınız belgede belirtilmiş olan yaptırımların sonucuna uymak durumunda kalırsınız.
2007 sonuna kadar muhtemelen geçerli bir belgedir.(Geçerlilik tarihini siz daha iyi bilebilirsiniz,imzaladığınız belgede mutlaka vardır)
saygılar
Re: Mesai için taahhütname imzalamak
Teşekkür ederim.Üzerindeki tarihi varmı yokmu hatırlamıyorum.Demekki unuttuğum o kanun maddeside uygulanacak hukuki yaptırımı içeriyordu.Aslında ne kadar da zor bi şe .O an o kanununun ne olduğunu ne bilebilirdim ki.Dur bi birine sorayım desem zaten o an fişlenecektik.İşçiyiz işte ne derlerse he deyip sonrada pişman oluyoruz.bence hayatta herkes az çok avukat olmalı galiba.Sayın avukatlarımızın değerini şimdi daha iyi anlıyorum.hepsine davalarında başarılar.Sevgi ve saygılarımla