Geçmiş Döneme İlişkin Dava Açma
Merhabalar: Kmuda görev yapmaktayım. İl Müdürlüğü hakkımda rapor düzenleyerek Bakanlıkta buna istinaden Aralık 2005 tarihide tayinimi başka bir ile yaptı. Hakkımdak, suçlamaları bilmediğim için eski görev yerime tekrar dönmek için dava açmadım. Hakkımda düzenlenen raporu Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde talep ettim. verilmedi. İki defa Başbakanlık Bilgi Edinme Kuruluna müracaat ettim. Kurulda raporun verilmesi yönünde karar verdi. Bu karara rağmen daire raporu yine vermedi. Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum Aradan 6 ay geçti savcılıktan yazı gelmedi. Savcılığa şikayetim
üzerine İl Bilgi Edinme kurulu araştırma yaparak ilgili yöneticilerin kabahatının olmadığını ifade eden yazı gönderdiler. Raporu yine alamadım.
Birkaç gün önce aldığım duyumlara göre raporda hakkımda Bakanı aldatığım v.b gibi asılsız iddialarla suçlandığım rapor edilerek bu suçlamalar karşısında bakanlık tayinimi başka ile yapmış.
Yukarıdaki ifadelerime göre
1- Hakkımdaki raporu almak için ne yapabilirim.
2- Bu rapora göre tayinim il dışına yapıldı.raporun içeriğini bilmediğim için eski görev yerime dönmek için o tarihte (aralık 2005) dava açmadım. Raporda ise asılsız suçlamalar olduğunu öğrendim.( Tam yargı Davası) Rapordaki tayinimin yapılmasına neden olan asılsız suçlamalar karşısında tekrar eski görev yerime dönmek için idari daha açma hakkım varmıdır?
Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Selamlar.....
Re: Geçmiş Döneme İlişkin Dava Açma
Tayininizin haksız yere yapıldığını düşünüyorduysanız 60 günlük süre içinde dava açmanız gerekirdi. Böyle bir durumda İdare Raporu mahkemeye sunar siz de içeriğini mahkeme dosyasından öğrenebilirdiniz. Bu saatten sonra açacağınız dava muhtemelen süreden reddedilir.