Ödül vermek kumara girermi?
Merhabalar,
Bir site üzerinde çalışıyorum. Bir oyun sitesi. Oyunda birinci ikinci ve üçüncü olanlara ödül vermeyi planlıyorum (Bu para ödülüde olabilir). Böyle bir site kumar kategorisinde değerlendirilirmi?
Bu konu hakkında görüşlerinizi alabilirmiyim?
teşekkürler
Re: Ödül vermek kumara girermi?
Bir strateji oyunu. Oyuncu kendi ekibini kurup diğer oyuncuların ekibiyle karşılaşacak. Oyun bir anda oynanacak bir oyun değil. Yaklaşık 2 aylık bir sürede sonuçlanacak.
Daha fazla bilgiyi buraya maalesef yazamayacağım. Özel mesaj gönderme imkanım varmı?
Teşekkürler.
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
oyun türü nedir?
Eğer üyelerinizden, oyuna katılma karşılığı para alıyor ve bu paranın bir kısmını ödül olarak dağıtıyorsanız, kumar sayılabilir. Bu nedenle Hem Milli Piyango idraesinden izin almanız, hem de Ödülden vergi kesmeniz gerekir.
Yok oyun ücretsiz ise, sadece vergi kesmeniz gerekiyor.
Sayın barıs22,
Alıntı:
baris22 rumuzlu üyeden alıntı
Özel mesaj gönderme imkanım varmı?
Teşekkürler.
Sorularınızı ancak forum kanalı ile sorup, yanıt alabilirsiniz. Özel mesaj gönderemezsiniz.
Esenlikler,
böyle bir işe sakın girişmeyin.
savcılık duymasın.
hakkınıza takibat yapılacağı kesin.
dikkatli olun
Peki olay şöyle olsa kumara girermi?
üyelik ücretsiz. Üye belli bir puana ulaşınca o puanın karşılığı olarak para ödülü verilecek.
Teşekkürler
Sayın Barış
sorunu açıkça anlatın. Öyle olsa böyle olsa diye fikir jimnastiği yapmıyoruz.
merhaba,
Kusura bakmayın, olayı tam anlatmayım demiştim ama neyse.
Proje şöyle
Ben bir oyun sitesi üzerinde çalışmaktayım. Şu an site yapım aşamasında. Siteye üye olmak ücrete tabi tutulacaktır. Bu ücret kayıt ücreti olup sadece bir kez siteye kayıt yapılırken ödenecektir.
Oyun yönetim üzerine bir strateji oyunudur. Oyun bilgisayarınıza hiçbir proğram indirmeden direk internet üzerinden oynanacaktır.
Sitedeki herhangi bir topluluğun yöneticisi olarak görev yapacaksınız. Oyunda üretim yaparak, alışveriş yaparak hayali para kazanacaksınız.
Belirli bir para limitini aşınca bu hayali parayı gerçek parayla değiştirme imkanı olacak.
Böyle bir oyun için milli piyangodan izin almak gereklimidir?
Teşekkürler
Hem mlli piyangodan izin almak gerekir, hem de oynatacağınız oyunun hak sahibinden.
Anlattığınız oyun lisanlı bir oyun sanıyorum. bu formatı kullanabilmek i.in telif hakkı ödemeniz gerekir