-
Suriyede 12000 dönüm
--------------------------------------------------------------------------------
Ben HATAY/ Antakyadan yazıyorum benım babamın dedelerıne ait 12 000 dönüm tarla suriye sınırı çekildiğinde karşı tarafta ( Suriyede) kalmış babamlar zamanında ugraşmış ve Ankara tapu müdürlüğü o toprakların bizlere ait olduğunu tastik etmiş fakat bu olay o zamanlar Suriye ve Türkiye arasındaki siyasi nedenlerden dolayı bekletilmiş ve unutulmuş. Şuan Suriye ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha yumuşak olduğu kanaatindeyim ve bu topraklar için neler yapabiliriz bildiğim kadarıyla elimizde 101 adet osmanlıca tapu var ve bunlarla ilgili bazı bılgiler HATAY / Kırıkhan ilçe tabu dairesinde mevcuttur yardımcı olursanız sevinirim
Bilal ÖZDEMİR
tuna21_21@hotmail.com
-
Re: Suriyede 12000 dönüm
Sayın Mazot,
Size Suriye'den bir Avukatla irtibata geçmenizi öneririm.Zira adı geçen topraklar fiili olarak Suriye'nin egemenlik alanında. Ama sonuç alıp alamayacağını bilemem. Bu Suriye'nin ne kadar Hukuk Devleti olduğu ile de yakından ilgili. Eski imparatorluk topraklarında özel mülkiyeti olduğu iddiasıyla zaman zaman Mısır,S.Arabistan gibi ülkelerde dava açanlar olduğunu biliyoruz.
Herşeye rağmen davanızı Suriye'den bir Avukat'la takip etmenizde fayda var.
-
tesekurler
mehmet bey cevap verdiğiniz için teşekürler suriyeden avukat bulduğumuz taktirde sizce olayın çözülme olanağı varmı aslında olmayacağını bilsek bile bize yeter çünkü en azından kafamızdan sileriz böyle bişeyin varlığını size bir konuda daha danışmak istiyorum ayrı açıcam konuyu
-
Re: Suriyede 12000 dönüm
Sayın Mazot,
Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na başvurmanız halinde size konuyla ilgili bilgi vereceklerini tahmin ediyorum. Seni yönlendirebilirler.
Esenlikler dilerim.