ölümle sonuçlanan trafik kazası
yaklaşık bir ay önce bir tarfik kazası yaptım. karayolunda karşıdan karşıya geçmekte olan sağır ve gözleri çok iyi görmeyen 80 yasında birisine arabanın şöföre göre sağ arka kapısından carptım.geri dönüp hastaneye götürdüm ama yaşlı amca vefat etti. aile şikayetci olmadı. sizce tck' nın hangi maddesine göre yargılanırım?memuriyetime etkisi olur mu?
Re: ölümle sonuçlanan trafik kazası
Gerçekten üzücü bir durum. Ben de öğrenmek istiyorum. Ölüme sebebiyetten tabiiki kamu davası, yargılama olacak.
Hukuki durum önemli olsa da, benim sormak istediğim sağır ve kör 80 yaşında bir adamın yollarda tek başına bulunmasının doğal sonucu bu durumda, hiçbir yaptırım uygulanmasa da size vereceği ömür boyu vicdani rahatsızlık. Buna nasıl bir çözüm bulunabilir.
Dün eşimin şirket arabasını kullanan şöför de 7 yaşında ekmek almaya gönderilmiş bir çocuğun aniden yola fırlamasıyla çocuğa çarpmış, hayati tehlike olmasa da çocuğun kafatası çatlamış vb. tam 4 hastane değiştirilmiş, aile şikayetçi olmamış ama yaşadığımız stres, üzüntü caba. Ölebilirdi de.
Şimdi 7 yaşında bir çocuğu cadde geçilen bir yerde ekmek almaya gönderen mi suçlu, çocuk yola fırlayınca çarpan mı?
Biz yaya iken şöföre, şöförken yayaya kızan, küfreden bir toplumuz.
Çocuklar caddelerde top oynuyor, arabaya değil topa bakıyor. Çarpan suçlu.
Çocuk sahibi olmanın, özürlü vatandaşların yakınlarının da sorumlulukları olmalı, cezai yaptırımları da. Bu aymazlık niye. Bunun eğitimi nasıl olur?
Yaya yolları, trafik ışıklarını/kurallarını kullanmayan yüzlerce eğitimli dediğimiz insanımız da trafik kurallarına riayet etmeksizin yaşamlarını kaybettiler.
Çözüm nedir?