Emekli iken işten ayrılma
Merhaba sevgili hukuki.net uyeleri. benim bir buyugum için yardıma ihtiyacım var... bahsettigim kisi emekli fakat halen isyerinde normal calısma kosullarına gore calısmakta. yani s.s.k.'ya hala prim filan odeniyor emeklilerin çalışma sartlarına gore ayrıca işyerinde sendikada var ama emekliler sendikaya uyemi bunu tam olarak bilemiyorum yani sendikanın isveren ile olan sozlesmesi emekliler içinde gecerlimi bilmiyorum. isten ayrılmak istiyor bunun icin nasıl bir yol izlemesi gerekiyor? kendisi bu tur isleri pek bilmedigi icin benden yardım etmemi istedi ve bende bu isi daha iyi bilenler olarak sizden yardım istiyorum. isyeri bunların alacagı hakkı olan ikramiyeleri odememis toplam 3 tane olmus ayrıca 2 aydan bu yanada mesai ucretlerini odemiyormus. şimdi bunun iş kanununa gore 24. madde'den fesih hakkı varmı ? yada varsa hangi maddeden var? varsa tazminatını alabilirmi? yardımlarınızı bekliyorum... şimdiden tesekkurler...
Re: Emekli isten ayrılma yardım...
Emekli olsun veya olmasın o işkolunda ve işyerinde çalışanların bir sendikaya üye olmasında sınırlama olamayacağı gibi, emekli olsun veya olmasın her çalışanın İş Kanunu 24. madde esaslarına göre haklı nedenle derhal fesih hakkı bulunmaktadır.
Selamlar,
Re: Emekli isten ayrılma yardım...
mrb. cok tesekkür ederim sayın harun gür yardımlarınız için...