İşe İadelerde Askerlik Sorunu
Belediye'ye ait bir fabrikada 6 sene bir fiil çalıştık.Bu süre içinde taşaron bir şirkete baglı olarak gözüküyorduk.Taşaron şirketimiz ihale usulü aldıgı işi kaybedince bizleri işten çıkardı.Bizde belediye'ye karşı işe iade davası açtık.Davamız kabul edildi.BİR YIL süren dava sonucunda,mahkeme haksız fesih yapıldıgına,aslında yaptıgımız işinde belediyenin işi olduguna,ortada bir muvazalı durum olduguna karar vererek,işe iademize karar verdi.04-06-07 tarihinde çıkan bu karardan sonra belediyenin temyiz edip etmeyecegini bekliyoruz.Bu arada benim askerlik problemim var.15 NİSAN 2008 tarihine kadar tecilliyim.Tecil nedenim fiziksel bir rahatsızlık.Belkide tecilim dahada uzayacak.Askeri hastanenin üst üste 5 yıl uzatma hakları varmış.Bu durumda temyizde kararı bozmazsa eger,belediyede işe alma kararı verirse,benim için herhangi bir problem çıkartabilirler mi ? Askerligimi bahane edip almama hakları olabilir mi ? Ben orada çalışırkende tecilliydim.Bildigim kadarıyla orada çalıştıgımız 6 senede belediye işçisi gibi sayılmamızı gerektiriyormuş.Askerlik şartı koşarlarsa bu çalıştıgım süre benim için onlara itiraz etme şansı kazandırır mı ? İtiraz etmeleri durumunda ne yapmalıyım ? Vereceginiz cepap için size şimdiden çok teşekkür ederim.(kaan2050@mynet.com)
Re: İşe İadelerde Askerlik Sorunu
Askerlik sorunu çıkaramazlar. İşveren sizi aynı şartlarla işe almak veya yasanın öngördüğü ödemeleri yapmak durumundadır.
Selamlar,