Yeni Hukuki Kaynak: "Boşanma davası - Eşlerin ayrı yaşama ve nafaka isteme hakkı "
Hukuk Makaleleri ve Mevzuat Kısmına yeni bir hukuki kaynak eklendi, üzerinde tartışmak ister misiniz :
Boşanma davası - Eşlerin ayrı yaşama ve nafaka isteme hakkı
Re: Yeni Hukuki Kaynak: "Boşanma davası - Eşlerin ayrı yaşama ve nafaka isteme hakkı "
Saygı değer admin benim sizden bir ricam olacak burada genellikle boşanma davası açıldığı taktirde eşlerin ayrı yaşama haklarını konuşurken bayanları ilgilendiren konuları veya yasaları konuşuyoruz. Şimdi eşim benim lehime boşanma davası açtı ve benimle aynı evi paylaşmak istemedi ama ben aynı evde yaşamak istiyorum diyelim.Eşyalar ortak lakin ev devlet lojmanı ve eşimin adına tahsis edilmiş. Şu anda eşim ailesini getirip yanına yerleştirdi. Şimdi bu durumda ben evime gitmek istesem eşim istemeyecek bu durumda ben ne yapabilirim. Zoraki birşey yapmak istemiyorum.
Re: Yeni Hukuki Kaynak: "Boşanma davası - Eşlerin ayrı yaşama ve nafaka isteme hakkı "
hukuk sadece bayanlarımı koruyacak. Eşim ben herhangi bir tehdit veya baskı kullanmadığım halde sırf annesi her kapı çaldığında eşin geldi, kokuyorum ya gelip huzursuzluk çıkartırsa diye eşimi baskı kurarak eşimin gidip benim için tedbir kararı alması ve bu karar bana sorulmadan araştırılmadan veriliyorsa burada bir hukuk ihlali veya eksikliği yokmu sorarım size ben sırf eşim rahat olsun, üzülmesin diye eve gitmiyorum o ise anne ve babasını getirip yatağımı onlara tahsis ediyor. Ve hakkımda tedbir kararı çokararak eve gitmemi engelliyorlar.