Re: Nafaka Miktarı Belirleme
Çocuk BaŞi Nafaka Aylik Gelİrİn YÜzde KaÇidir?
LÜtfen, Bİr Cevap!
Çocuklar için bağlanacak nafaka miktarı yaşlarına, ihtiyaçlarına ve sizin gelir durumunuza göre belirlenir. 450 YTL iki çocuk için toplam miktarsa normal, çocuk başına 450 YTL ise sınırlar zorlanmış demektir. Neden ayrıca eşinizin hesabına 200 YTL gönderiyorsunuz? Madem 200 YTL gönderecek şekilde bir diyalogunuz var, neden size haber vermeden nafaka arttırım davası açmış? Biraz çelişkili bir durum var gibi geldi.
Alıntı:
skonda rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
Sizden 4 sorumu yanıtlamanızı rica ediyorum. 1) İki çocuğum için nafaka artımına başvurulmuş (farklı şehirde oturduğumdan bana tebligat ulaşmadı) ve aylık 450 YTL bağlanmış. Bu miktar fazla yüksek değilmi? Benim maaşım 2000 YTL, eski eşim devlette 1000 YTL üzeri maaş alıyor ve kendi evi var.
2) Aylık nafakayı icra müddürlüğüne ödüyorum. Ancak, her ay ek olarakta 200 YTL eski eşimin banka hesabına gönderiyorum. Bu gönderdiklerimi nafakadan saydırabilirmiyim, o takdirde, ne yapmam gerek? Dava açsam olumlu sonuç alma ihtimali var mı?
3) Mahkemeye oturduğum ilden (İzmir) itiraz başvurumu yapabilirmiyim, bunun için eski eşimin ikamet ilinde mi (Ankara) mahkemeye başvurmam gerek?
4) Bu dava için avukatım olmak istermisiniz?
Saygılarımla, şimdiden teşekkürler.
S.K
Merhabalar;
1 yıl önce 2, evliliğimi yaptım. Eşimin ilk eşi evlendikten sonra nafaka arttırım davası açtı.Avukatımıza verdik. Fakat bazı soru işaretleri kafamıza takıldı.Kendi avukatımıza danıştığımızda gerekli cevapları alamadık.Eşimin bordro üzerinde 650 YTL maaşı bulunmaktadır. Üzerine banka kredisiyle alınmış Wosvogen Carevella marka araç bulunmaktadır.Avukatımız bu aracın alınış şeklini açıklama yapmadığı için olsa gerek nafakaları 200 YTL iki çocuk için 400 YTL olarak karar verildi. Oysa ki bu aracı benim evlenmeden önceki arabamın satışından elde edilen paranın peşinatı olarak verildi.ben kredi çekemediğim içinde eşim adına kredi çekerek alındı ve ödemelerini benim maaşımdan yapmaktayım.bunları bildirilmediği ve çocuklardan başka şahit konulmadığı için olsa gerek diye düşünüyorum.Hakiminde bayanları tuttuğunu ve bazı müvekkillerin reddi hakimde bulunduklarını öğrendik.bize bu konuda avukatımız aracılığıyla uyarıda bulunulmadı.karar verildi. Temyize gittik ama bizde ayrıca nafaka indirimi talebinde bulunmak için yeniden dava açabilirmiyiz? Bu davayı temyiz sonuçlanmadan yapabilirmiyiz? Kızı eşimin başka hiç bir yardımda bulunmadığını ifade etmiştir. Oysaki oğlunun okul kıyafetleri giyecekleri kendisinin giyimlerini belli bir yerden alınıyor ve bunu şahitlendirebiliriz.Okul ihtiyaçları ayakkabı ve diğer ihtiyaçlarını karşıladığımızı eşimin annesi ve ablası benimde kıyafet ve makyaj malzemelerini aldığımı aynı şahıslar biliyor şahittir. Şahitlikleri geçerli olurmu? (kira ve aidat tutarlarınıda belgelendirilebilir.)
Teşekkür Ederim.