Re: Temyiz Kararı için bilgi
Karar celsesinde hazır bulundunuz mu?
Hayır bulunamadım,üstelik avukatımda bulunamamış. Gerekçeli kararı da bilmiyoruz.
bu konuda yargıtayda emsal kararlar var mı acaba?
Bir de bilişim suçları konusunda uzman bir avukat önerebilirmisiniz?
Saygılarımla
Sayın güney
sitemizde kimseye avukat önermiyoruz. Anlattıklarınız da epey eksik. Bu nedenle avukatınıza güvenin. Gerekeni yapacaktır.
Eksik olan bilgileri söylerseniz,tamamlayabilirim. Bu konuda gerçekten yardıma ihtiyacım olduğu için buradayım.
Mahkemenin gerekçeli kararını isimleri çizerek buraya eklerseniz bir bakarız. Ancak avukatınıza itimat etmiyorsanız bizim de size itimat etmeyeceğimize emin olabilirsiniz.
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Mahkemenin gerekçeli kararını isimleri çizerek buraya eklerseniz bir bakarız. Ancak avukatınıza itimat etmiyorsanız bizim de size itimat etmeyeceğimize emin olabilirsiniz.
Gerekçeli karar heüz gelmedi bu yüzden bir şey diyemiyorum ama TCK'nın 482/4 maddesine göre 6 ay hapis cezası ve 450 ytl para cezası almışım.
Ve evet avukatıma itimat etmiyorum! Davasına unutup girmeyen,davayla ilgilenmeyen hiç bir avukata itimat etmediğim gibi...
Sayın guney2, sitemizde avukatlık arama hizmetimiz yoktur ve olmayacaktır.
Sorunuza gelince, sizin bilgisayarınızda bulunan fotoğraflar kuvvetle muhtemel, bu fotoğrafları kendi iradesi ile çektirmemiş birisine aittir. TCK 482/4 dediğinize göre, suçun işlendiği tarih 5237 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinden öncesine isabet eden bir tarih, 1 Haziran 2005 tarihinden önceki bir tarihtir.
Yeni kanunda 482. madde yeni bir formatta düzenlenmemiş olup, "hakaret" başlığı altındaki YeniTCK Md 125'te düzenlenmiştir. Sanık lehine lehe olan hükümler uygulama alanı bulur.
Kararı temyiz etmenizde fayda vardır, lehe bir durum ortaya çıkabilir, hak kaybınızın engellenmesi gerekir.
Alıntı:
Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Sayın guney2, sitemizde avukatlık arama hizmetimiz yoktur ve olmayacaktır.
Sorunuza gelince, sizin bilgisayarınızda bulunan fotoğraflar kuvvetle muhtemel, bu fotoğrafları kendi iradesi ile çektirmemiş birisine aittir. TCK 482/4 dediğinize göre, suçun işlendiği tarih 5237 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinden öncesine isabet eden bir tarih, 1 Haziran 2005 tarihinden önceki bir tarihtir.
Yeni kanunda 482. madde yeni bir formatta düzenlenmemiş olup, "hakaret" başlığı altındaki YeniTCK Md 125'te düzenlenmiştir. Sanık lehine lehe olan hükümler uygulama alanı bulur.
Kararı temyiz etmenizde fayda vardır, lehe bir durum ortaya çıkabilir, hak kaybınızın engellenmesi gerekir.
Sayın Emrah Yavuzcan
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Yalnız bi noktayı belirtmek istiyorum Şahsa ait resimler çok yakın mesafeden çekilmiş ve şahsın resimleri gönüllü çektirdiği resimlerde çok net anlaşılıyor. Bu durum benim lehime olabilir mi?