Yüksek Lisanstan Sonra Askerlik Tecilli
Merhaba;
Askerlik tecili ile ilgili üç sorum var yardımcı olabilirmisiniz?
1) Lisanstan sonra 1 yıllık askerlik tecil hakkımı kullanmadım acaba yüksek lisanstan mezun olduktan sonra sonraki yıla erteleme hakkım var mı? 23 yaşındayım kanunda bununla ilgili tam net bir bilgi bulamadım.
2) Yüksek lisanstan sonra sağlık ve doktora dışında ne şekilde sevk tehiri yaptırabilirim?
3) Şu an tecilim 25/10/09'a kadar fakat 10 gün sonra mezun oluyorum. En fazla ne kadar geciktirebilirim. Muhtemelen beni ne zaman askere çağırırlar. İşimi kaybetmek istemiyorum benim için çok önemli lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.
Re: Yüksek Lisanstan Sonra Askerlik Tecilli
yuksek lisans bitince lisanstaki gibi 1 sene verilmez. mezun oldugun zaman okulun subene iliskinin kesildigini bildirir ilk celbe tabi olursun.
doktora disinda baska tecil durumu yok. baska bir yuksek lisans da kabul edilmez mezun oldugun icin. (son bitirdigin dereceden yuksek derece olmali)
sadece yuksek lisanstan kayıt silersen baska bir yuksek lisansa kayıt yapılabilir ama bu ilk yuksek lisansın bosa gidecegi icin cok sacma olur. mezuniyet asamasina gelmissin, butun emegin bosa gider.
buyuk bir ihtimalle aralik celbine tabi olursun cunki agustos icin son tarih 28 haziran, 10 gun sonra mezun olsan bile okulun kagidi gondermesi isleme alinmasi surer bayagi.
o yuzden tecil imkanı yok gibi.
Re: Yüksek Lisanstan Sonra Askerlik Tecilli