Velayet hakkına sahip olmayan baba
Velayeti annesinde olan oğlum 2 hafta sonra sünnet ettirilecekmiş.Ben bunu başkaları tarafından öğrendim.Fakat bana hiç bir şekilde fikrim sorulmadı.Bu gibi önemli olayların velayeti kendinde olmayan tarafa da bildirilmesi ve fikir sorulması gerekmez mi?Bunun hukuki olarak bir yaptırımı olmaz mı?Yanıtlarsanız çok sevinirim.Teşekkürler.....
Re: Velayet hakkına sahip olmayan baba
Eski eşiniz bu olayı geçerleştirirken,sizin fikrinizi alması gerekir.Oğlunuzun velayete ne kadar annesinde olsada bu tür olaylara ortak karar vermeniz gerekir.Eski eşiniz bu davranışla hakkını kötüye kullanmıştır ve kanuna aykırıdır.Daha deneyimli kişilerin görüşlerinide almanızı tavsiye ederim.
sünnet gibi adet olan şeylerde bence sorulmasına gerek yok, o zaman herşeyi sormak gerekir buda hayatı çekilmez hale sokar. şu yöndende haklısınız sünneti belki siz yaptırıp eşinizi dostunuzu davet edecektinirz bundan sizi mahrum etti.
Velayet kimdeyse ,çocuğa iyi bakıp,onun en iyi şekilde büyüyüp gelişmesini sağlamak da o kişiye aittir.Yani söz hakkı o kişinindir.Dolayısiyle size haber verilmemesi neticesinde o kişiye karşı bir yaptırımınız olamayacaktır.İstisnası ise çocuğun velayetini alan kişinin çocuğa gerektiği gibi bakmaması,çocuğu ihmal etmesi,kötü muamelede bulunması halinde ortaya çıkar,bu durumda da velayet bu kişiden alınacaktır.(Benden önceki yazan Sıddık kardeşime de hoşgeldin diyorum.)