İsteğe Bağlı Sigorta Problemi
1974 yılında sigortam başladı 1994 yılında toplam günüm 1505 gündü.600 gün askerliğimi yatırdım. 1994 yılından bu yana dilekçe vererek isteğe bağlı sigortamı ödemeye başladım.2002 yılında işyeri açtım.Bağkura hiç ödeme yapmadım.İsteğe bağlı sigorta günlerimin toplamı 2850 gündür.Günlerim doldu ve ssk isteğe bağlı dekontlarımı verdim fakat bağkura yazı yazıp cevabını beklemelisin dediler.Bu sorun yaratırmı emekliliğim için.Şimdiden teşşekkür ederim.
Re: İsteğe Bağlı Sigorta Problemi
Bağkur sigortalısı olmasını gerektiren işyerini açmanız ile birlikte SSK isteğe bağlı sigortalılığınız sona erer. (Bknz: 506/85 ) İşyerinizi açtığınızı Bağkur tespit etğinde, sizi Bağkur sigortalısı yapacaktır. Bu durumda, çakışan sürelerle ilgili olarak SSK isteğe bağlı sigortalılığınız iptal edilir. Neticede de, son 7 yıl içinde en fazla prim ödemeniz gereken Kurum Bağkur olacağından, şartlar yerine getirilmiş ise Bağkur'dan emekli olabilirsiniz ama SSK'dan emekli olamazsınız. Selamlar..
İlgin için teşşekürler yyln....2004 yılında işyerini açtıktan sonra ssk giderek günlerimi toplattım oradaki memura ileride bağkurla bir problemim olurmu diye sordum.Memur bana ödemeye devam et fakat gününü geçirirsen direk bağkura geçer dedi.Bende ödemeye devam ettim ve hiç gününü geçirmedim.ssk emekli dilekçemi verdim ssk ise bağkura yazı yazıp sonucunu beklememi söylediler.Neticesi ne olur sizlere göre.
Bağkura 12.500 ytl borçlu görünüyorum.3.5 yıl boşunamı ödedim .İsteğe bağlı sigorta olarak ödediklerimin parası alma gibi bi şansım varmı.12500 ylt den düşerler mi
Talepte bulunmanız halinde, Bağkur sigortalısı olmanız gereken dönemde ödemiş olduğunuz isteğe bağlı sigorta primleri, SSK'dan Bağkur'a devredilir.Devredilen miktarın Bağkur prim borcu aslını karşılamamsı halinde, bakiye prim borcu ilgili kanun hükümlerine göre sizden tahisl edilir.Selamlar..