Görevlendirme iptalinden sonra tazminat davası açılabilir mi?
%90 Görme engelli biriyim Milli Eğitim Bakanlığına Özürlü Kadrosundan 1999 yılında memur olarak göreve başladım.Sağlık Kurulu Raporlarında Görme gerektirmeyen işlerde çalışabilir demesine rağmen kurum amirlerim temizlik,para teslimi,okul koruması,evrak getirip götürme v.s görevleri tarafıma yazılı olarak verdiler.Verilen görevleri yapmadığımdan dolayı tarafıma aylıktan kesme cezası uyguladılar.Verilen görevlendirmelerin sağlık kurulu raporlarına ve özür durumuma aykırı olduğundan dolayı görevlendirmelerin ve verilen aylıktan kesme cezasının iptali istemiyle dava açtım. İdare Mahkemesi aylıktan kesme cezasını iptal etti görevlendirmeleri iptal etmedi.Temyize gittik Temyiz sonucunda Danıştay 12.Dairesi verilen görevlendirmelerin özürüme ve sağlık kurulu raporlarıma aykırılık teşkil ettiğini ve görevlendirmelerin iptal edilmesi yönünde karar verdi.Dava İdare mahkemesinde yeniden görüldü ve benim lehime karar verildi. Davalı İdare makamı bu mahkeme kararını şimdi temyiz ediyor.Benim öğrenmek istediğim.Mahkeme sonucuna göre ben kazanmış oluyorum ançak bundan dolayı davalı idareden tazminat davası açma hakkım varmı.Verilen görevlendirmelerden dolayı ceza yedim aylığımdan kesildi ruh sağlığım bozuldu nasıl tazminat davası açabilirim.Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Re: görevlendirme iptalinden sonra tazminat davası açılabilirmi
Tazminat talebini iptal davası ile birlikte açmanız gerekirdi, yani, önceki davanızı iptal davası olarak değil tam yargı davası olarak açmanız gerekirdi. Şimdi açacağınız tazminat davası muhtemelen süre aşımınından reddedilir.
Re: görevlendirme iptalinden sonra tazminat davası açılabilirmi
Alıntı:
Av.Fatih Karaca rumuzlu üyeden alıntı
Tazminat talebini iptal davası ile birlikte açmanız gerekirdi, yani, önceki davanızı iptal davası olarak değil tam yargı davası olarak açmanız gerekirdi. Şimdi açacağınız tazminat davası muhtemelen süre aşımınından reddedilir.
Kanuna göre vatandaşlar önce işlemin iptali davası açıp kazandıktan ve kesinleştikten,kararın kendisine tebliğinden itibaren 60 gün içerisinde tam yargı davası açabilirler.İşlem davasını kaybetse idi ve bu dava ile birlikte açtığı tam yargı davasından dolayı aleyhe ücreti vekalet ücreti ödeyecekti.Bir ihtimal idare yaptığının karşılığınıda ödeyebilir.