Re: 8 Aydır Maaş Alamıyorum
Sayın aslansavaşçı,
Öncelikle gerçek maaşınızın tespitini yaptırmalısınız.
Bunun için bağlı olduğunuz Bölge Çalışma Müdürlüğüne, 8 aydır maaş alamadığınızı ve maaşınızın gerçek rakamının 1500 YTL olmasına karşın resmiyette asgari ücretten gösterildiğini öğrendiğinizi ve gerçek maaşınızın tespitini istediğinizi belirten bir dilekçe ile başvurun.
Aynı başvuruyı SSK Bölge Müdürlüğüne de yapın. Gerekli inceleme yapılıp rapor tutulacaktır.
Bu raporlar gerekmesi halinde dava açarsanız size yardımcıolacaktır.
Bu girişimleriniz sonuç verebilir; vermediği taktirde İş Mahkemesine dava açmanız gerekecektir.
Önerim konuyu bir avukatla anlaşarak onun gözetiminde takip etmenizdir.
Esenlikler,
merhaba bende 6 ay çalıştım ne mesai paramı alabildim nede maaşımı 8 ay oldu çıkalı işten maalesef vermiuolar ne yapmam gerekiyo birde beni sigortam yoktu benim gibi çok mağdur olan var
Maili yazan aslansavasci Mailin yazildigi Forum Hukuki.NET forumları
Merhaba Engin BEY,Konuya vakıf olduğunuzu gördüm ve işinde bilgili birisi olduğunuz için bir çözüm istiyorum sizden.Kayyum atanmış bir limited şirketten alacağım var. Alacağım bedeli kayyumdan önce şirket müdüründen imzalı kaşeli antedli bir kağıda alacaklı olduğum ayı ve bedeli belirtir yazı aldım ve ayrılırken noterden alacaklarımın ödenmemesi sebebiyle ihtarname ve istifa yolladım. Bu yapı denetim Şirketi sadece belediyelerden yaptığı hakedişlerle para alabilir.Dolayısıyle mahkeme olmadan direk belediyelere icra kağıdı yolladık fakat sıra gelmeden kayyum atandı. Kayyum ise ödemeyi asgari ücretten yapabileceğini söylüyor. Alacağım bedel faiziyle 25000 tl oldu bana teklifleri 3750 tl ve almazsam kayyumun görevi bitene kadar alamayacağımı söylüyorlar ve sonunda şirket tasfiyeye gidebilirmiş. -Kayyuma yaptırımım yokmudur? -Elimdeki belgeleri icra yoluyla tekrar kayyuma yollamam gerekir mi? -Noterden Kayyuma belgeleri ve işçi alacağımın ödenmesi için ihtarname yollamam çözüm olur mu?
Aslan bey maille soru sormak yasaktır. Her türlü sorunuzu foruma yazın ki herkes istifade etsin.
Cevap Vermiyecekseniz Neden Foruma Yazdiriyosunuz.
Noterden alacağınızın ödenmesini aksi halde savcılığa şikayet edeceğinizi ayrıca icra yoluyla alacağınızı ihtar edin. Bu arada alacağınız icraya koyun ödemezlerse hacize gidin işçi alacakları rüçhanlı alacaklardır kayyım atanması iflas erteleme alınması tahsiline mani değil benim kanaatim budur. Kolay gelsin
Engin bey konuyu iyi özetlemiş. Alacağınız işçi alacağı ise (yazdıkalrınızdan öyle anlaşılıyor) İİK 179 ve devamı maddeleri gereğince İflas Erteleme kapsamındaki sermaye şirketleri için çeşitli konularda ihtiyati tedbir kararı verilebilir iken sadece işçi alacakları ve medeni kanun kapsamındaki alacaklar (nafaka v.b.) ihtiyati tedbir kararı verilemez. Bu bakımdan alacağınız için takibe geçmeniz halinde sizi engelleyecek herhangi bir hukuki mani yoktur.