-
Çek hakkında
Dayımın borçlarını kapatmak için para verdik. Karşılığında bize açık çek vermişti. 1997'den beri borcunu ödemediği için çekin vade kısımlarını avukat ile birlikte doldurarak mahkemeye verdik.Ama dayım imzanın kendisine ait olmadığını söyleyerek itiraz etti. Mahkeme dayıma imza attırıp karşılaştırma yapmış ve imzanın ona ait olmadığına dair karar çıkmış. Bu yüzden mahkemeyi kaybettik ve karşılığında sahte çek düzenlemekten 3000 usd tazminat davası açılmış. Bildiğim kadarıyla çekler kıymetli evraklar olarak herkese verilmez. Çekin onun olduğunu kanıtlamamız mümkün mü? Bu işimize yarar mı? Kaybolduğuna dair bir belge yoksa bu borcu yükleyemezler mi? Ne yapmamız gerekir? Alacağımız varken borçlu duruma düştük. Sizden yardım bekliyorum.
-
Re: çek
merhaba bir çekin geçerli olabilmesi için gerekli unsurlardan biri imzadır.size açık çeki veren kisinin imzalaması gerekırdi.acık cekde olsa değisen bir sey olmaz.imzası olan bir acık cekın diger unsurlarını siz doldurabilirdiniz.siz alacağınızı kanıtlayacak bir dava açın dıyecem ama sanırım alacagınızda zamanasımına ugramış
-
Bize çeki imzalı şekilde verdi. Ancak akrabamız olduğu için imzanın ona ait olamayacağını düşünemedik. Bu konu üzerinde dava açıldı ve kaybedildi. İmza ona ait çıkmadı. Çekin üzerinde sahtekarlık yaptığını kanıtlayabilir miyiz diye merak etmiştim. Bu davanın sonucunu lehimize çevirebilir miyiz?
-
eğer hakkınızda ceza davası açılmışsa bunu şahitlerle ispatlayabilirsiniz
-
tazminat davası maddi mi manevi mi .
maddi ise davayı kazanırsınız. çünkü uğradığı zararı ispat etmesi çok zor.yok eğer manevi ise 3000 dolar fazla. zenginleştirme amacına matuf olduğu için ortalama 1000 usd ile kurtulursunuz