Komşum Benden Şikayetçi...
Yazlık bir sitenin üyesiyim.Site müstakil dairelerden oluşuyor.Maddeler halinde yaptıklarımı anlatayım.
1-Evimin girişini yan taraftan açtım.Şikayette bulunan komşumda yan taraftan açmış.(Aslında açmamamız gerekir ama sitede birçok kişi bunu yapmış.)
2-Bazı pencereleri olmaması gereken yerlere açtırdım.Şikayetçi komşumda bunu yapmış.(Aslında yapmamamız gerekir ama bir çok üye bunu yapmış.)
3-Çatı yapmayıp teras yaptım.Komşumun ki çatı olarak duruyor.
Komşum kaymakamlığa şikayette bulunmuş.Kaymakamlıkda belediyeden gerekeni yapmasını istemiş.1000 YTL lik bir ceza yazacak belediye kooperatife.
Sorularım şunlar :
1-Bu cezayı kooperatif mi öder yoksa ben mi?
2-Aynı şekilde bende şikayette bulunayımmı?
3-Bu cezayı ödersem konu kapanır mı?Komşum isterse konuyu mahkemeye kadar taşır mı?
4-Mahkemeden ne gibi bir karar çıkar?
5-Bu durumda verilebilecek en ağır ceza ne olur?
Şimdiden vereceğiniz vevaplar için teşekkürler.
Saygılar ;
Re: yazlık site içerisinde köpek beslenmesi
üyesi oldugum yazlık sitede köpek besleniyor komşular rahatsız sitenin yönetim planı yok ne yapmalıyız kime şikayet edecegiz site jandarma bölgesinde
Re: Komşum Benden Şikayetçi...
Sayın hakan1978,
Maaşaallah yapılmayacak ne varsa site olarak yapmışsınız.
Sorularınızı sırasıyla cevaplamaya çalışayım.
1- Cezanın içeriğine ve kime kesildiğine bağlı
2- Kararı biz mi verelim yoksa siz mi vereceksiniz.
3- Bu komşunuza bağlı, isterse taşır ve yaptıklarınızı eski haline getirtebilir.
4- Mahkeme bu tip kararları bize sormadığı için bilemeyiz. Bu davacının talebine bağlı. Ama davacı isterse tadilatlarınızı bozdurup eski haline getirtebilir.
5- Dediğim gibi, tastikli projeye aykırı olarak yapılan tadilatlar tekrar eski haline getirilir.
Esenlikler,