İhanet ve Boşanma İle İlgili Bir Soru
Merhabalar ben ev hanımıyım yaklaşık 22 yıllık evleyim kocamın hareketlerinden şüpheleniyorum suç üstü yaparsam mal paylaşımı ne olur bir tane evlenmeden önce evimiz vardı birde evlendikten sonra aldık ev hanımı olduğum için benim fazla yararım olmadı ama bileziklerimi ve geri vermek şartıyla babamdan bir çok kez borç aldık eğer boşanırsak mal paylaşımı ve nafaka durumu ne olur.maaşı 1100 ytl civarı.
Re: İhanet ve Boşanma İle İlgili Bir Soru
Bu konu üzerine yazılmış binlerce cevap var ..Önce onları okumalısınız...
2002 yılından itibaren edinilmiş mallarınız ortaktır. Miras kalan mallar edinilmiş mal değildir. Sizin maddi katkıda bulunmanız gerekmez.
Aldatma ağır kusurdur, ispatlarsanız manevi tazminat talep edebilirsiniz.
Nafaka hakimin takdirindedir, kendiniz ve 18 yaşını doldurmamış çocuklar için talep edebilirsiniz. Mahkeme süresince size ve çocuklara nafaka bağlanacaktır.
Eşinizin kusurunu ispatlarsanız sizin nafakanız boşanmadan sonra da devam edecektir. Kusuru ispatlayamazsanız zaten boşanma talebiniz reddolunur, nafakanız kesilir.
suç üstü yapmak...nasıl oluyor?bize de yollarını anlatsanız..ayrıca av.hanife hanıma hak veriyorum.lütfen biraz bakın okuyun..tşk..
Alıntı:
kareem rumuzlu üyeden alıntı
2002 yılından itibaren edinilmiş mallarınız ortaktır. Miras kalan mallar edinilmiş mal değildir. Sizin maddi katkıda bulunmanız gerekmez.
Peki edinilmiş malları belgeleriyle kanıtlamak gerekir sanıyorum. Ya belgelerine ulaşamazsak?
Edinilmiş maldan kasıt nikah tarihinden sonra çift için alınan, eve giren veya girmesi gerekenler oluyor değilmi?