Senet hakkında, eşimin borcundan sorumlu muyum?
Eşim 2005 tarihinde araba borcu için senet imzalamıştı ama bu borcu ödemişti ve bu borcu tek seferde ödememişti.Bu kişi tanıdık olduğu için az miktarda parası kaldığı için senedi almamıştık ondan.Şimdi arabayı aldığı kişi senedi hacize verdi ve evime tebligat geldi.Bu borc benim şahsi borcum değil ve eşim 6 aydır cezaevinde bu borctan dolayı ne kadar sorumlu olurum.İtiraz hakkım varmı.
Yardımlarınızı bekliyorum...
Re: senet hakkında(eşimin borcundan sorumlumuyum)
Senette imzanız yoksa borçlu da olmazsınız;ancak eşinizin borcundan dolayı ortak konutunuzdaki eşyalar ve eşinizin adına kayıtlı gayrimenkuller haczedilebilir.
Re: senet hakkında(eşimin borcundan sorumlumuyum)
Alıntı:
mistrall rumuzlu üyeden alıntı
Senette imzanız yoksa borçlu da olmazsınız;ancak eşinizin borcundan dolayı ortak konutunuzdaki eşyalar ve eşinizin adına kayıtlı gayrimenkuller haczedilebilir.
Senette imzam yok.Evde benim adıma kayıtlı.Eşim şu anda cezaevinde itiraz edersem herhangi birsonuç alırmıyım
Re: Senet hakkında, eşimin borcundan sorumlu muyum?
Sayın işletmen neye itiraz edeceksiniz,borç size ait değil ki,ifade etmediğiniz veya eksik söylediğiniz bir durum mu var,icra takibi dosyasında(ödeme emrinde) sizin de adınız yer almış mı?siz de mi borçlu gösterilmişsiniz.Şayet gösterilmemişseniz sizin itiraz etmenize gerek yok ,zaten hakkınız da olmaz.Ancak ilgili kişi(yani olayımızda borçlu eşiniz) itirazda bulunabilir.
Alıntı:
mistrall rumuzlu üyeden alıntı
Sayın işletmen neye itiraz edeceksiniz,borç size ait değil ki,ifade etmediğiniz veya eksik söylediğiniz bir durum mu var,icra takibi dosyasında(ödeme emrinde) sizin de adınız yer almış mı?siz de mi borçlu gösterilmişsiniz.Şayet gösterilmemişseniz sizin itiraz etmenize gerek yok ,zaten hakkınız da olmaz.Ancak ilgili kişi(yani olayımızda borçlu eşiniz) itirazda bulunabilir.
söylemek istediğim bu borçtan dolayı evdeki eşyalarıma haciz gelirmi?
Resmi olarak evliyseniz,eşinizin borçlarından dolayı evdeki eşyalarınıza haciz gelir.itiraz edebilirsiniz,ancak itirazınız dinlenmez;ancak çeyiz niteliğinde olan dikiş makinesi ,mutfak eşyalarından bir kısmı vs gibi eşyalarınıza uygulanacak haciz işlemlerine karşı itiraz(istihkak davası-haczedilmezlik iddiası ile itiraz) edebilirsiniz.