Kontrat yenilerken hangi ayın enflasyonu dikkate alınır?
Kiracimizin Haziran basinda enflasyon oraninda zam yapmasi gerekiyor. Ancak eski bedelden odeme yapti ve "Haziran basinda aciklanan Mayis enflasyonudur, Temmuz'da aciklanacak Haziran enflasyonu uzerinden zamli odeyecegim, Haziran farkini da hesaplar eklerim" diyor. Bunun hatali oldugunu anlatamadim.
Benim bildigime gore kontrat yenileme ayinda aciklanan enflasyon hangi aya ait olduguna bakilmadan artis yapilir. Bunu aciklayan bir kanun/madde varsa kiracima gostermek istiyorum.
Re: Kontrat yenilerken hangi ayin enflasyonu dikkate alinir?
önemsiz ve gereksiz bir tartışma olmuş.
Kiracı ay başında kirayı arttırmak zorunda. Bu durumda eksik yatırdığı için hatalı. Siz eksik yatırdığı için icra takibi yapsanız zaten 30 gün süre vereceksiniz, bu 30 gün içinde yatıracak. Bir de masrafı cabası.
Senelik enflasyon oranı bir ayda 1 puan değişse, evin kirası 1 milyar olsa 10 milyon farkediyor kira miktarı. Üçe beşe bakmadan yuvarlak birşey yatırmalıydı.
Hem sonraki ayın enflasyonunun düşük çıkacağının garantisi mi var?
Re: Kontrat yenilerken hangi ayin enflasyonu dikkate alinir?
Kiracım 01.08.2007 Tarihinde Evi Kiraladı . 01.08.2008 Tarihinde Kira artış zammı enfalsyon oranında olacaktı . Enflasyon Oranında Ne kadarlık Bir Zam Yapmamız Gerekiyor ? YArdım Ederseniz Sevinirim .