Komşu apartmanın bahçesine çardak yapımı
Merhaba,
Ben bir apartmanın giriş katında oturmaktayım. Evimizin arka cephesi komşu apartmanın arka bahçesine bakıyor. Komşu apartman arka bahçesine tam bizim arka pencerelerimize (ki bunlar bizim ve 3 yaşındaki kızımızın yatak odaları) karşılık gelecek şekilde büyük, profilden yapılmış ve üstü kapalı bir çardak inşa etti. Bu çardak bizim pencerelerimiz ile aynı seviyede ve pencerelerimizden yaklaşık 3 metre uzaklıkta. Büyük ve üstü kapalı bir yapı olduğundan şu anda evimize giren güneş ışığını bloke etmiş durumda. Ayrıca yatak odası pencerelerimize baktığından özel hayatımızı da etkilemiş durumda, iki odanında perdelerini sürekli kapalı tutmak zorundayız. Çok yakın bir mesefede olduğundan dolayı da burada oturanların her türlü konuşmaları odalardan duyuluyor ve bizi rahatsız ediyor.
Böyle bir yapının yapılıp yapılamayacağını öğrenmek için belediyenin imar planı dairesine gittiğimde buranın ortak alan olduğunu ve apartman sakinlerinin istedikleri gibi kullanabileceklerini söylediler.
Ben insanların keyifleri uğruna başkalarını rahatsız etme hakları olmadığına inanıyorum, bu yüzden hukuka başvurmayı düşünüyorum. Ancak bu konuda bir hakkımın olup olmadığı konusunda emin değilim ve bu gurupta yer alan profesyonellerden bana kısa da olsa bir fikir vermelerini rica ediyorum.
Şimdiden çok teşekkürler
Saygılarımla
Dr. Serhat İrez
Marmara Üniversitesi
Re: Komşu apartmanın bahçesine çardak yapımı
Re: Komşu apartmanın bahçesine çardak yapımı
Sayın serhat irez
Eğer sizi ses koku vs. gibi hususlarla rahatsız ediyorlarsa bunun için şikayette bulunabilirsiniz. Çardak yapımı bitişik apartmanın iç sorunudur, bu konuda yapabileceğiniz fazla bir şey olduğunu sanmıyorum
Selamlar