-
Boşanma Süreci
merhaba ben 3 senedir evliyim. 2 yaşında bir kızım var.Eşim 01/06/2007 tarihinde işten yıllık izne ayrıldı ve memleketine gitti.Ailesi evine geri dönmesini istemiyor.Zaten 3 senedir şiddetli geçimsizlik var .Ben eğer evine dönmezse boşanacağımı söyledim fakat beni önemsemedi.Hala da dönmedi. Sorum ben davayı nasıl açabilirim sebep olarak neyi öne sürmeliyim.Şiddetli geçimsizlikmi yoksa evlilik birliğinin temelden sarsılması mı? Ailesinin evliliğimiz üzerindeki olumsuz etkisini belirtmelimiyim ? Evimize eşya almıştık ve senetler benim adıma ; eğer boşanırsak borçlar bana mı kalır .Teşekkür ederim
-
Re: Boşanma Süreci
"Şiddetli geçimsizlik", "evlilik birliğinin temelden sarsılması" hukuk açısından aynı anlama gelir. Bunun için davayı açan taraf karşı tarafın kusurunu ispatlamalıdır.
Bunun dışında sizin durumunuza uygun bir alternatif de "evi terk"e dayanarak açacağınız boşanma davasıdır. Eve dön çağrısını dönmemek için haklı neden öne sürmeden yanıtsız bırakan eş kusurlu sayılır.
Forumda "evi terk" "boşanma" "şiddetli geçimsizlik" vs. gibi kelimelerle arama yaparsanız sorularınız için yüzlerce cevap ile karşılaşırsınız.
Mesela evi terk ile ilgili olarak daha önce uzun uzun yazmıştım. "Evi terk" diye arama yaptığınızda hemen çıkıyor.
https://www.hukuki.net/forum/showthre...light=evi+terk
https://www.hukuki.net/forum/showthre...light=evi+terk
-
çok teşekkür ederim.Ben beklemek istemiyorum evi terk olarak değilde şiddetli geçimsizlikten dava açmayı istiyorum.
-
davalı taraf boşanmak istemezse birde detay konularda pürüz çıkarsa 5 yılı göze al..hayalen mahkeme kur..kendini hakim yerine koy..yani belge belge... önce saldırı silahlarını hazırla... sonra bu işe kalkış.
-
Merhaba benim sorum olacak.biz eşimle 11 yıllık evliyim 2 tane çocuğumuz var eşimin beni aldatıyor kadını buldum konuşturdum o da doğruladı boşanma davası açtım ama ailem ve arkadaşlarım iki çocuğun hatırına tekrar dene dedi boşanma dilekçesini eşimin de imzası olmadan geri çekemedim.eşimle tekrar denemek istediğimi söyledim ama kabul etmedi ailesinin evine taşındı,eşimin metresi de şimdi her şeyi inkar ediyor mahkeme de eşimin bir dostu olduğunu nasıl ispatlayabilirim,elimde hiçbir delil yok sadece söylentiler var,ve biz eşimle anlaşmalı boşanma dilekçesi imzalamıştık ona başka maddeler ekleyebilirmiyim,eğer ben boşanmak istemezsem bu dava ne kadar sürer.