Re: Yalan yere rapor tutmak
sayın vedat kılıçel ortada bir haksız fiil varsa, anlattıklarınız tam da sizin algıladığınız şekildeyse eğer, buna sebep olan kişi veya kişiler hangi unvan ve sıfata sahip olurlarsa olsun yaptıklarına karşılık bir bedel ödemeli ki aynı şeyi bir başkasına yapmaya cesaret edemesin. Hz.Ali keremallahu vechehü efendimiz derki: "Haksızlıklara karşı suskun kalanlar, birgün gelir haklarıyla birlikte şereflerini de kaybederler." ayrıca yine örnek insanlardan olan Hz.Ömer Bir defasında Medîne'de toplanan memurlara nasîhat ediyor ve onları, insanlara âdil davranmaları, zulmetmemeleri hususunda îkaz ediyordu. İşte bu esnada halkın arasından, sessiz-sâkin ve kimsesiz bir adam ortaya çıktı ve 'Beni memurlarınızdan işte şu adam, haksız yere dövdü. Halbuki suçladığı hususta benim bir kabahatimin olmadığı da sonradan anlaşıldı' diyerek dâvâcı olduğunu söyledi.
Bunun üzerine mes'ele araştırıldı... Adamın haklılığı anlaşıldı, memurun ona zulmen kırbaç vurduğu meydana çıktı. Hz. Ömer (r.a.)'in kararı kesindi:
' Seni döven memura sen de, onun sana vurduğu kırbaç adedince vuracaksın! Amr bin Âs (r.a.) itiraz etti:
' Yâ Ömer, bundan sonra memurlarınızı insanların gözü önünde dövdürecek misiniz? Şayet böyle yaparsanız, bu tatbikat, memurlarınızın itibarını düşürür, onları iş yapamaz hâle getirir. Hz. Ömer'in cevabı aynen şöyle oldu:
' Ben zâlimi, şu veya bu bahânelerle koruyup da, mazlûmu mâruz kaldığı zulümle başbaşa bırakmam. Kim zulmetmişse karşılığını görmeli ki, tekrarına cesaret edemesin."
haksızlıklara siz sussanız, biz sussak, öteki sussa, beriki sussa dünya kaos yuvası haline gelir. Güçlü güçsüzü ezer gider. Şimdi siz bu durumda napabilirsiniz amirinizin hareketlerinde haksız olduğunu düşünüyorsanız bu düşüncelerinizi bir dilekçe ile onun bir üst amirine, ordan bir sonuç alamazsanız onun da bir üstüne, ordan da bir sonuç çıkmazsa silsile yolu ile hep bir üst makama başvurun. bu işin idari boyutu. adli yönden de savcılık makamına yine bir dilekçe ile şüphelerinizi açık ve anlaşılır bir şekilde dökerek başvurup, amiriniz hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Yalnız dikkat edin yazacağınız dilekçelerde şüphelerinizi yaşamışsınız gibi yansıtacak cümleler kurmayın, çünkü olurki şüphelerinizde yanılıyor olursunuz, veya doğrudur ama somut bir şekilde ispat edebilecek yeterli deliliniz yoktur o zaman dayanaksız kurgularla suçladığınız için bu defa haklı bile olsanız ispat edemediğiniz için açılacak karşı dava ile suçlu duruma bu defa siz düşebilirsiniz. özetle böyle böyle olaylar geldi başıma, bu yaşadıklarımın şu şu sebeplerden ötürü haksız suçlamalar olduğunu düşünüyorum. Şu şu sebeplerden ötürü amirimin bana kin beslediğini düşünüyorum. Yaşadığım sıkıntılara sebep olan kişilerin de Makamınızca incelemeye alınmalarını bunları bana niye yaptıklarının anlaşılmasını talep ediyorum şeklinde bir dilekçeyle her daim hakkın takipçisi olun bence.
Cevap verdiginiz için teşekkür ederim öncelkle.Bana bu rapor tutulalı 4 yıl oldu ve bu rapordan dolayı aldıgım cezayla ilgili açtığım dava halen devam ediyor.Benim sormak istedigim ,bu raporla ilgili şikayet sürem halen varmıdır.İlk mesajımı tekrar okursanız daha iyi anlarsınız diye düşünüyorum.Tekrar cevap verdiginiz için teşekkür ederim...
Alıntı:
vedatkılıçel rumuzlu üyeden alıntı
Cevap verdiginiz için teşekkür ederim .Bana bu rapor tutulalı 4 yıl oldu ve bu rapordan dolayı aldıgım cezayla ilgili açtığım dava halen devam ediyor.Benim sormak istedigim ,bu raporla ilgili savcılığa veya başka bir yere şikayet etme hakkım veya sürem halen varmıdır.İlk mesajımı tekrar okursanız daha iyi anlarsınız diye düşünüyorum.Tekrar cevap verdiginiz için teşekkür ederim...
Saygılar