Sınav notum beklediğimin altında
üniversite öğrencisiyim ve beni sevmeyen bir hocam var. ben bu hocanın dersinin final sınavında beklediğimin epey altında not aldım(63 aldım ama geçmem için 69 almam gerekiyordu ki ben 80 filan almayı bekliyordum). bu nedenle dava açmayı düşünüyorum ama aklıma şöyle birşey geldi. önce bütünleme sınavına giriyim ve eğer geçersem zaten davaya gerek kalmaz ama kalırsam final sınavı için dava açıyım diyorum. burda bi sorun çıkar mı? yani final sınavı için açacağım davayı bütünleme sınavından sonra açarsam bir sorun olur mu?
bir de hocanın soruları yoruma dayalı ama bilgi olmadan yorum yapılmaz zaten. ben de o soruları çözecek bilgiye sahibim. ancak dediğim gibi yoruma dayalı olduğu için 2+2=4 gibi kesin cevabı olmayan sorular. bu nedenle ben sınav kağıdımın, sınava giren diğer öğrencilerin sınav kağıtlarıyla karşılaştırılarak incelenmesini, hatta bazı öğrencilerin isimlerini vererek özellikle onların kağıtlarıyla kıyaslanmasını istiyorum. çünkü bu arkadaşlardan daha iyi yazdığıma eminim. böyle bir hakkım var mı?
Re: Sınav notum beklediğimin altında
İtiraz sürenizi geçirmeyecek şekilde hareket etmenizi tavsiye ederim.
Başka öğrencilerin kağıtlarıyla kıyas isteminizin bir mantığı olmalı yukarıdaki ise bu mantık değil.
Öncelikle maddi hata dilekçesi vermeniz gerekiyor süresini kaçırmadan. Maddi hata dilekçesi sonrasında ilgili bölüm başkanı, aldığını puanları tekrar toplayacaktır. Daha sonra açacağınız dava sonucu sınav kağıdınız, başka hocalar tarafından tekrar okunabilir.
bütünleme sınavına giriş tarihinde sınav sonucuna ilişkin açmak istediğiniz davanın dava açma süresini geçirmemiş olmanız aranır.bütünleme sınavına girmenizin etkileyeceğini pek sanmıyorum.