Re: müdahil avukat ücreti
Neden avukata vermek istemediğinizi açıklar mısınız?
avukata vermek istememekten kasıt sanırım ben neden avukat ücreti vereyim anlamında değil elden vermem doğrumu yoksa bunu başka yoldanmı vermek gerekir demek sanırım..
yoksa elbet avukata ücretini ödeyecektir yada ödemelidir...
saygılarımla
Re: Müdahil avukat ücreti
Alıntı:
paflagon rumuzlu üyeden alıntı
avukat karşı tarafın avukatıdır ona elden vermem ne kadar doğru ve yasaldır
cümlesi üzerine sormuştum sayın klmakn.
doğrudur sayın Feyz...
yani benim avukatım değil tanımam bilmem...parayı vereyim ama elden versem doğru olacak mı :)))
saygılarımla
merhaba beni yanlış anladınız sanırım mahkemenin verdiği karar neticesinde tabiki ücretini ödemek zorundayım benim sorum doğrudan karşı tarafın avukatıyla muhatap olmam doğrumu bu konuda yasal bir düzenleme neden yapılmamış,veya yapıldıysa neden bana tebliğat gönderilmesi ve şu tarihe kadar maliye veya adliye veznesine vb yatır denilmiyor, sadece mahkeme kararına yazmak doğrumu teşekkürler.
evet beyefendi benim ne demek istediğimi doğru anlamışsınız mahkeme kararında veya mahkeme kararı kesinleştikten sonra bana bu parayı maliye veya adliye veznesine vb.bir yere şu kadar süre içinde yatır diye tebliğat yapılmadı ben nereye ödeyeceğimi ne kadar süre içinde ödemem gerektiğini bilmiyorum yani bu konuda daha ciddi ve resmi bir düzenleme yapılamazmı yani bu konuda yasal bir boşluk yokmu onu sormuştum.ayrıca ben avukatı nerden bulacağım ,bürosunu bulup orda vermemmi gerekmektedir aynı taşıt vergileri ,üniversite harçları gibi belli bir yere ödense ve oradan avukatın hesabına aktarılsa daha yasal bir yol olmazmı cevap verirseniz sevinirim teşekkürler
Avukatın sizi mahkeme kararında hüküm altına alınmış avukatlık ücreti için icraya vermesi gerekiyor. Ancak bunu 1 sene sonra dahi yapabilir. Bu durumda faiz ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu itibarla avukat ile konuşmanızda fayda var. Bulunduğunuz ilin Barosundan veya web sitesinden avukatın telefonlarını bulabilirseniz sizin için yararlı olur kanaatindeyim. Kendisine elden ödeme yaparak makbuz almanız yeterlidir.
Saygılar.
sayın pazarbaşı elbette müdahil avukatın adresini bulup ödeyebilirim.sizde söylüyorsunuz bir sene bile sonra sizi icraya verebilir diye,ben işte mevzuatta bir boşluk yokmu bu neden karşı tarafın avukatının insafına bırakılıyor keyfine göre bir sene sonra bile icraya verebilir ,faiziyle tahsil edebilir diyorsunuz bu konu mahkeme kararında veya mahkeme kararı bana tebliğ edilirken bir yazı ile filan tarihine kadar avukatın hesap numarasına havale edilmek üzere maliye veznesine vb bir yere meselea bankalara olabilir yatırmalısın aksi halde icra işlemi başlatılacaktır denmesi gerekir diyorum çünkü büyük şehirlerde müdahil avukatın adresini bulacaksın bürosuna gidip parasını yatıracaksın karşı tarafın avukatı olduğu için belki hoş olmayan tartışmalara bile sebep vereceksin.ben bu konu için daha iyi bir düzenleme yapılamazmı diye soruyorum bu konuda barolar birliği vb kuruluşlar girişimlerde bulunamazmı teşekkürler