Üst disiplin amirine itiraz
Merhaba
aldığım disiplin cezasının süresi içinde ürt disiplin amirine itiraz dilekçesi verdim.Bu talebim DMK na göre 30 gün içinde sonuçlandırılmalıydı..yani ilgili kanun öyle emrediyor..Bu gün bana gelen tel ile bu konuyla ilgili muhakik görevlendirildiğini öğrendim ve muhakikle görüşmem yarın..
sorularım şunlardır..
1-itiraz dilekçemin kanunda emredilen 30 gün içinde sonuçlandırılması süresi 7 haziranda doluyor...yani 2 gün sonra...bense son günden 1 gün önce muhakik daveti alıyorum..burda bi yanlışlık yokmu..
2-disiplin cezamı itiraz ettiğim üst disiplin amiri neden muhakik görevlendirmiştir...bu verdiğim itiraz dilekçesinin ciddiye alındığınımı gösterir yoksa ben tekrarmı soruşturuluyorum..
Saygılarımla
Re: Üst disiplin amirine itiraz
şimdi muhakik görevlendirilmesi olayı 4483 sayılı kanunla mı ilgili yoksa disiplin soruşturmasıyla mı ilgili önce bunu netleştirmek lazım, bu ceza size hangi gerekçe ile verildi, çünkü eğer olayda bir görev sebebiyle işlenmiş bir suç varsa 4483 sayılı kanun uyarınca ön inceleme de yapılıyor olabilir.
sayın optimal...
maaş kesintisi cezam maaşıma gelen hacizle ilgili...ve muhakik buna yaptığım itiraz ile ilgili görevlendirilmiş...olay bu
657 sayılı kanunun 125/B -k) Borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak, kınama cezasını gerektirir der. eğer aylıktan kesme cezası almışsanız, bu idari işlem sakat bir hukuki işlem olacaktır.
sayın optimal.....suç tekerrürü nedeni ile bi üst ceza verildi..lakin benim sorum bu değil...benim sorum üst disiplin amiri 30 günde sonuçlandırması gereken itiraz dilekçem için muhakik atamış ve ben muhakikle görüşmeye yarın davet edildim...30 günün bitmeside yarından sonraki gün...bu durumda 30 gün bitmiş olacak...birinci olay bu...
2.si başka konu başlığında yazdığım ve sizinde elinize sağlık cvp verdiğiniz idari yargı yolu....idari yargı kuruma tevdi eder dediniz...önce itiraz edin diye...ettiğim itiraz 30 günde sonuçlanmadı...ne zaman sonuçlanacak meçhul...ben süre kaybına:zaman aşımına girmezmiyim idari yargı yönünden..forumda sanki buna benzer bir olay var gibi okudum ben..maaşk kesintisi cezamın idari yargıya götürülme son günü tebellüğ tarihinden sonraki 60 gün değilmi efendim.....ama idari yargıda itiraz yolunu dene diyecek diyorsunuz..bu zaman yeni süre ne zaman başlayacak..
dilerim anlatabildim sorumu
saygılarımla
sayın lkman, üst disiplin amirine itiraz zamanaşımı süresini durdurur, 30 gün içinde bir cevap gelmediyse zamanaşını kaldığı yerden işlemeye başlar, olayda zamanaşınımım durması için doğru yere müracaat etmeniz gerektiğini unutmayın, dolayısıyla cezayı tebellüğ ettikten sonra işlemeye başlayan 60 günlük süre sizin bir üst disiplin amirine müracaat ettiğiniz tarihte duracaktır.
sayın optimal süre olayını iyi anladım elinize sağlık...
30 günlük sürem bu ayın 7 sinde bitiyor ama garip bişey oldu...itiraz dilekçemle ilgili muhakik görevlendirilmiş ve ben muhakikle yarin görüşmeye davet edildim..ertesi gün ise 30 gün süre bitecek...muhakik ne olaki...bunu anlamadım...ve süre bitti bitecek...muhakik ne zaman rapor yazacakta üst disiplin amiri karar verecek...bunu anlayamıyorum..sürem 7 haziranda doluyor benim....
saygılarımla
Malesef olacağı şu; Sizinle görüşülecek, görüşme tarihi veya ertesi günkü tarih atılarak bir karar verilecek. Mevzuatta 30 gün "içinde" denmesinin genellikle idareler tarafından son ana bırakma hakkı olarak algılanma arızası bunlar. Örnek: Sanık 24 saat içinde mahkemeye sevkedilir. Genelde 23 cü saatte götürülür gibi...
feyz bey...
zamanla ilgili açıklamalarınıza tşk ederim...
yalnız önemli bir ayrıntı var..
oda şuki...
üst disiplin amiri tekrar soruşturma açmazki..sadece verilen karar üzerinde inceleme yapar ve ya red eder yada bozar kararı yada daha alt ceza verir...DMK 136 bunu emrediyor..bu olayın muakikle ne ilgisi var...ben bunu anlayamadım..
saygılarımla