selamlar.benim kiracım ayın 1 de ödenmesi gereken kirayı ödemedi ne yapmam lazım.kontratımız var.teşekkürler
Printable View
selamlar.benim kiracım ayın 1 de ödenmesi gereken kirayı ödemedi ne yapmam lazım.kontratımız var.teşekkürler
Forumda araştırma yapmanız lazım. 6570 diye bir arama yapın mesela.
Kira kanunuyla ilgili linki bulursunuz.
kiracı /kira diye arama yapın.
ilk kez ödemedi ise sempatik yolla konuşun....
hala ödemezse noterden ihtar çekin...ödememekte sebat ediyorsa ilamsız takip ile icra müdürlüğüne başvurun..
detaylar için profosyenel yardım alın lütfen...
teşekkür ederim.tatlı dilden anlayan biri değil maalef.kirayı verene kadar kuzuydu şimdi kurt oldu.noterden ihtar çekme olayını nasıl yapabilirim.tebliğatı nasıl yapacağım?yardımcı olursanız memnun olurum.tekrar teşekürler.
noterden tebligatı şöyle yapacaksınız..
kendiniz ilgiliye hitaben dilekçe yazacaksınız....şu tarihli borç:kira ödenmedi..şu kadar günde ödeyin.aksi takdirde icra yoluyla alacağınızı ve tahliye davası açacağınızı söyeleceksiniz..notere giedecsiniz..noter o belgeyi alıp kendiside bişeyler yazıp kendi kanalı ile ilgiliye tebliğ edecek.tebligat yapmak sizin işiniz değil..noterlik kendisi yapar onu ve size tebliğ yapıldığına dair belgeyi bilahare verir. Tanıdığınız ödeme süresinde(ki genelde 10 gün dür) hala kira ödenmedi ise icra müdürlüğüne başvurup yasal takibe geçeceksiniz..
kolay gelsin
saygılarımla
siz düzeltin lütfen...
saygılarımla...
teşekkürler.yanlışlık nerdeki?
1. Çekeceğiniz ihtarda kafanıza göre 3 gün, 10 gün gibi bir süre vermeniz tahliye davası açmak açısından yeterli değil. İhtarda 7 gün içinde itiraz, 30 gün içinde ödemesi gerektiğini açıkça ifade etmek lazım.
Vadesi geçtiği halde ödemeyip biriken kira bedellerini, altı ay veya daha fazla süreli kira sözleşmelerinde 30 gün altı aydan daha az süreli kira sözleşmelerinde ise 6gün süre içerisinde kendisine ihtarname tebliğine rağmen ödemezse temerrüde düşmüş olur. Kiralayanın da bu sebeple tahliye davası açma hakkı doğmuş bulunur.
2. Ayrıca noterden yapılacak işlem haklı ihtar olarak sayılmakla beraber ihtarı icra takibi şeklinde icra dairesi kanalıyla yapmak daha pratik bir yöntemdir. Er ya da geç alacağın tahsili veya gayrimenkulun tahliyesi için yolunuz icra dairesine düşecek.
teşekkür ederiz Sayın kareem..
kulağımızı bir başka türlü göstermiş oldunuz...
bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum vecizesi ile size saygılarımı sunarım...