Anne ve babamın boşanması
Merhaba,
Forumunuza bugün ilk kez giriş yaptım. Sizin bilgilerinize dayanarak içinde bulunduğum durum için yardım almaya geldim.
Öncelikle konu hakkında biraz bilgi vermek isterim. Annem ve babam boşanıyorlar. Yalnız burada farklı bir kaç konu mevcut ve bunlara cevap arıyorum.
- Babanın bilgisi ve onayı olmadan annenin 30 yıl sonra din değiştirmesi ve bunu gizlemesi evlilik birliğini bozar mı? Ayrıa daha sonra edindiğimiz bilgilere göre bu durumun altında beyin yıkama ve tarikat tarzı birşey çıktığı.
- Babanın anneye şiddet ve bunun gibi şeyler uygulamadan sadece konuşarak yaklaşması ve bu durumu kabul etmesi. Ancak boşanma davası dilekçesinde bu durumun tam tersinin gösterilmesi ve babanın ve iki çocuğun suçlanması durumu mevcut.
- Annenin boşanma davasını açmadan evvel, din değiltirme durumundan sonra evde mevcut huzurun devam etmesi ancak bir gün hiç birşey söylemeden evdeki ziynet, gümüş ve paraların da alınarak ortadan yok olması durumunda ne yapılabilir? Karakola haber verildi ama kendisi mahkemelere de katılmıyor..
- Hiç bir şekilde evdeki çocuklarını bir kez olsun aramaması.
- Aile konutunun yarısının zamanında baba tarafından annenin üzerine yazılması ve bu dava ile birlikte annenin evi satmak istemesi. Ancak baba eve aile konutu şerhi koydurttu. Bir problem olur mu?
- Babanın şuan maddi durumunun pek iyi olmadığı ancak boşanma davasını açan tarafın tazminat talepleri mevcut. Bunda ne yapılabilir?
- Annenin yıllar evvel psikolojik tedavi görme durumu da var. Ancak bir klinik ortamında değil. Eve gelen psikolog ve bir muayehanede psikiyatır tarafından. (Ağır panik atak durumu) Sizce bu kişileri mahkemede tanık olarak kullanmalımıyız?
- Ve son olarak da aile konutunun parasını zamanında babam verdiği için ve annemin hiç bir suretle çalışma hayatı olmadığı için. (ssk, bağkur vs. kaydı yok) Evin alımı sırasında parasını vermesi mümkün olmadığı için bu durumu ispatlayabilir miyiz? Yani evimizi kurtarma ihtimalimiz var mı? Bunun için bir dava mı açılması gerekiyor? Ya da işleyiş nasıl oluyor?
- Çocuklar reşit ve baba yanında oturuyorlar şuanda..
Bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum..
Şimdiden teşekkürler..
Re: Anne ve babamın boşanması
Tekrar merhaba;
Bu konularda bana yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba?
Lütfen..
:(
Site kurallarını okumadıysanız bizim sizin için yapabileceğimiz birşey malesef yok. Hiç kimse sizin özel sorunlarınıza cevap vermek zorunda değil. Lütfen kurallara uyunuz.
Pardon ben zor bir durumda olduğum için okumadım açıkçası..
Özür dilerim o halde rahatsız ettim sizi..