-
Tüketici Hakları
Arkadaşlar merhaba geçen yaz 08.08.2006 tarihinde bir casper dizüstü bilgisayar almıştım.Aldıktan 1,2 hafta içerisinde kablosuz internet kartında sorun olduğundan ankara akercom teknik servisine verdim bilgisayarı.Bana bir hafta sonra sadece windows unu yeniden yükleyip sorunu düzeltmeden verdiler.Bunun üzerine ben tekrar servise verdim 1 hafta incelediler ve üretim hatası olup değiştirileceğini belirttiler.1 Hafta sonra bilgisayar geldi heyecan ile servise gittim açtım bilgisayarı bakıyorum daha servisten çıkmadan windows u çöktü.Geçen ay yine servise verdim bilgisayarı cd basmama sorunundan onuda düzeltmeden bana verdiler.Şimdi geçen hafta yeniden cd basmama sorunundan servise verdim ama usandım ben bu sorunlarından elimde 2 kere aynı sorundan servise gitti belgeleri var ve şu anda olan bir sürü sorun var 1.ekranda anlam veremediğim bir leke 2.bilgisayarın çok ısınması bazı zamanlar yüzüme alev vuruyor 3.klavyedeki harflerin bazıları siliniyor 4.kasanın bazı yerlerinde siyahlaşma var 5.hopörlör sesi çok kısık geliyor.Şimdi ben bu bilgisayarı tüketici haklarına verip para iadesi almak istiyorum.Bu durumda para iadesi verilirmi bana merak ediyorum % kaç verilme iğtimalı var yardımcı olursanız sevinirim
Saygılarımla.
-
Re: Tüketici Hakları?
Sn.Emrcan,Ayıplı çıkan mallar için,(792.12)ytl ve aşagısı için,il veya ilçe hakem heyetlerine,yukarısı için Tüketici Mahkemesine, olmıyan yerlerdeTüketici Mahkemesi sıfatıyla(Asliye Ticaret/Asliye Hıkuk Mahkemesi Başkan:mahcup: lıgına)Mal'ın faturası eklenerek, yakınmanızı anlatır dilekçe ile müracaat ediniz.