Boşanma ile ilgili kişisel haklar
selam arkadaşlar, 19 yıl önce anneyle baba boşandı, baba şimdiye kadar hiç arayıp sormadı.. annemde gurur yapıp böyle dava falanda açmadı sadece nafaka aldı oda çok az para. 2 kardeşiz 19 yaşındayım kız kardeşimde aynı ama o evli şuanda. annemin babamdan aldığı nafaka gerçekten çok az.. bunu yıllardır hep böyle yaptı. peder bey zengin ama yani yeni evlendiği karısından çocuğu var ve şuanda kolejde falan okuyor. Dedesi ödüyor diyorlar lakin nekadar doğru bilinmez..
Şimdi sormak istediğim toplu para alabilmem için hangi davaları açabilirim? zaten annem nafaka davası açtı. benim istediğim ayrı kendi davam. evlenmek istiyorum biraz zaman geçtikten sonra.. haliyle iş güç kuracam.. toplu bir para almak istiyorum bunu nasıl yapabilirim? neler yapmam gerekli?
Eğer bunları ben yapamıyorsam toplu para için annem neler yapabilir? Yaptığında kazanabilir mi? teşekkürler
teşekkürler
Re: Kişisel haklarım (boşanma ile ilgili)
Eğer birikmiş nafaka borcu yoksa toplu para alamazsınız.
18 yaşını doldurmamış çocuklara ve 18 yaşından büyük evli olmayan ve çalışmayan kız çocuklara nafaka talebinde bulunulur.
Annenizin nafaka davası neticesinde annenizin nafaka talep ettiği tarihten itibaren yeni takdir edilen rakam üzerinden nafaka almaya hak kazanacaktır.
Alıntı:
kareem rumuzlu üyeden alıntı
Eğer birikmiş nafaka borcu yoksa toplu para alamazsınız.
18 yaşını doldurmamış çocuklara ve 18 yaşından büyük evli olmayan ve çalışmayan kız çocuklara nafaka talebinde bulunulur.
Annenizin nafaka davası neticesinde annenizin nafaka talep ettiği tarihten itibaren yeni takdir edilen rakam üzerinden nafaka almaya hak kazanacaktır.
peki bunu ben yapamam. Annem yapabilir mi? Çünkü ben hatırlıyorum 7 yaşındayken bile 3 kişinin nakafası(annem,ben,kızkardeşim) 120YTL yolluyordu. halende aynı. bir ara 2 ayda bir yolluyordu..
Anneniz nafakanın arttırılması davası açabilir.
Nafakanın arttırılması kararı çıkarsa davayı açtığı tarihten itibaren olan nafakanın farkını toplu olarak almaya hak kazanır.
Alıntı:
silentnight rumuzlu üyeden alıntı
peki bunu ben yapamam. Annem yapabilir mi? Çünkü ben hatırlıyorum 7 yaşındayken bile 3 kişinin nakafası(annem,ben,kızkardeşim) 120YTL yolluyordu. halende aynı. bir ara 2 ayda bir yolluyordu..
Alıntı:
kareem rumuzlu üyeden alıntı
Anneniz nafakanın arttırılması davası açabilir.
Nafakanın arttırılması kararı çıkarsa davayı açtığı tarihten itibaren olan nafakanın farkını toplu olarak almaya hak kazanır.
peki devamlı aynı parayı yolluyordu. bunun faizi ile alabilir miyiz? Baya yıldır devamlı aynı parayı yolladı. Peki davayı kazanma ihtimalimiz nekadar? Bunca yıldır aynı parayı yolladı kaldıki boşandıktan sonra nafaka sözleşmesi var her yıl artmalı ama arttılırılmadı. Cevaplar için ayrıca teşekkür ederim size
Re: Boşanma ile ilgili kişisel haklar
hayır kesinlikle kendin dava açarak alabilirsin.1) 19 yaşında ve yetişkinsin babanın bu yaşa kadar sana bakmadığını ve üvey kardeşinin yaşadığı şartları ispatlarsan kesin alırsın 2) manevi tazminat davası açarak tazminat alabilirsin
Alıntı:
silentnight rumuzlu üyeden alıntı
peki devamlı aynı parayı yolluyordu. bunun faizi ile alabilir miyiz? Baya yıldır devamlı aynı parayı yolladı. Peki davayı kazanma ihtimalimiz nekadar? Bunca yıldır aynı parayı yolladı kaldıki boşandıktan sonra nafaka sözleşmesi var her yıl artmalı ama arttılırılmadı. Cevaplar için ayrıca teşekkür ederim size
artırma sözleşmesi varsa bu onun yükümlülüğüdür yapmalıydı.sözleşme annenin olduğu için onun cahil olduğunu gösterek yeni artırım yapabilirsin yoksa zor
Re: Boşanma ile ilgili kişisel haklar
Alıntı:
akım akıncı rumuzlu üyeden alıntı
hayır kesinlikle kendin dava açarak alabilirsin.1) 19 yaşında ve yetişkinsin babanın bu yaşa kadar sana bakmadığını ve üvey kardeşinin yaşadığı şartları ispatlarsan kesin alırsın 2) manevi tazminat davası açarak tazminat alabilirsin
teşekkür ederim