-
Maaş haczi ve nafaka
Devlet memuru olarak görev yapıyorum.700 ytl maaş almaktayım bu maaş üzerinde borçumdan dolayı 175 ytl icra kesintisi bulunuyor.3 ay önce eşimden ayırıldım , mahkeme 300 ytl nafaka ödememe karar verdi.3 ay nafaka ödemediğimden maaşıma nafaka dan dolayı icra yazısı geldi.Maaşımdan 300 ytl nafaka icrası kesildikten sonra diger haczimde kesilmeye devam edecekmi ,bu konuda herkez farklı görüsler öne sürüyor.Bu konuda bir yargı kararı veye kanun maddesi varmı ? bilgi verirseniz sevinirim.İyi çalısmalar
-
Re: maaş haczi ve nafaka
1-300 ytl nafaka kesilir...nafaka öncelikli alacaktır..
2-birikmiş nafaka borcu diğer alacaklı gibidir..diğer alacak bitmeden bunun kesilmesi yapılmaz....diğer borcunuz ise 300 ytl kesildikten sonra kalan maaşınızdan kesilir...
dilerim açıklayabildim...
somut hali şöyle
700 ytl maaş...300 ü nafaka..kalır 400 ytl...bu 400 ytl den de önce kesilen haciz kesilir..geriye ne kalıyosa o sizin olur....bu arada halihazırda kesilen borç bitmeden birikmiş nafaka veya yeni bir alacak kesintisi yapılamaz
saygılarımla
-
icra iflas kanunuda maaşın1/4 den az 1/3 den fazla kesinti olamaz deniyor.ayrıca bir haciz varken diğer kesinti yapılamaz deniyor.Şimdi naaka kesintisi icra sayılmıyormu eğer içra sayılıyorsa diger kesintinin yapılmasının kanuni dayanağı nedir.Çünkü maşımın 1/3 den fazlası kesilmis oluyor
-
nafaka mutlaka ama mutlaka kesilecek...
diğer alacak için kesinti yapılan icra müdürlüğüne yazılı olarak başvurmanız gerekir...
-
Re: Maaş haczi ve nafaka
hayır nafaka ve icra ayrı davalar benim başıma geldi her şekilde araştırdım malesef nafaka+icra kesiliyor.allah kolaylık versin