Re: Banka kredi ve kartları yardım..
1-intihar olayını kafadan silin...beceremiyorsanız lütfen psikiatra başvurun..
2-icralık olup olmadığınız bulunduğunuz ilin tek tek icra müdürlüklerine gidererek öğrenmeniz pratik değil...resmen kayıtlı olduğunuz mahellenin muhtarına eğer yapıldı ise tebligatları alın..eğer süre geçmemiş ise mutlaka mal beyanında bulunun..zamanında mal beyanında bulunmazsanız mutlaka her takip için 10 gün disiplin hapsi alırısınız ve bu hapis borç ödenmediği sürece affolmaz...
3-mal beyanında buraya yazdığınız durumu aynen dilekçeye yazıp ilgili icra müdürlüğüne resmen ulaştırın..icra müdürlükleri başka illlerde ise mutlaka bulunduğunuz ilin adliyesinden nöbetçi icra müdürlükleri kanalı ile yollayın.postadaki gecikme vb size pahalıya patlar..mutlaka adliye kanalı ile yapın bu işi..
3-ailenize yani eşinize- çocuğunuza ne olur sorusunun cevabı şu..alacaklı banka eşinin üzerine gidemez(borçda imzası yoksa)..lakin resmen yaşamakda göründüğünüz eve haciz gelir ve ne bulursa kaldırır...
4-mal varlığınızda veya gelirinizde değişiklik olduğunda mutlaka alacaklıya veya icra müdürlüğüne değişiklik oldukça bildirin..aksi durumda bu sebeplede hapis cezası alabilirsiniz....
5-alacaklıları sıraya koyun ve avukatları ile durumu samimi bi şekilde konuşup plan program yapın...buna rağmen alacaklı yasal yolla elbet alacağını takip edecektir bundan rahatsız olmayın...irtibat telefonunuzu değiştirmeyin..alacaklı avukat sizi aradığında bulsun..öteki türlü yanlış anlaşılmalara sebep olursunuz....mesajınızdan iyi niyetli olduğunuz anlaşılıyor...iyi niyet borç ilişkisinde son derece önemlidir.
son olarak durumunuzu anlayışla karşılayıp uygun şartlarda ödemeyi kabul edecek bir avukat mutlaka tutun...samimiyetinizi görüp hukuki yardım edecek avukat arkadaşlar vardır bulunduğunuz yerde...
bu cevap yetersiz ise lütfen açık net soruları tekrar sorun..
saygılarımla
4-mal varlığınızda veya gelirinizde değişiklik olduğunda mutlaka alacaklıya veya icra müdürlüğüne değişiklik oldukça bildirin..aksi durumda bu sebeplede hapis cezası alabilirsiniz....
Bu kısmı biraz açıklayabılırmısınız ?
diyelimki şu na gelirniz 5 ytl ve bunu mal beyanında bildirdiniz...aradan 10 ay geçti geliriniz 20 ytl oldu..belgelenebilecek bir gelir diyelim buna..işte bu durumu icra müdürlüğüne bildirmeniz gerekli..bu örnekleri mülk vb şeklinde çoğaltabilirsiniz...
İİK yı okuyun lütfen ayrıca...
saygılarımla
- Türk ceza hukukuna göre bankalara kredisini ve kredi kartı borçlarını odeyemeyen kişiler ne gibi ceza alır ve ben ne kadar hapis cezası alırım ?
bunu cevabının yazdım size..lütfen ilk yazdığımı okuyunuz.....
1-süresi içinde mal beyanında bulunmazsanız...
2-alacaklıdan mal kaçısırırsanız
3-alacaklıya ödeme yapmamak için muvazalı işler yaparsanız....mesela şu an eviniz var bu evi akrabanıza devrettiniz gibi...
özetle borç ödememek için ispat edilebilecek kötü niyet tasarruflarınız cezalandırılır...
saygılarımla
Kemal bey icra ve mal beyannamesi hakkında yardımcı olduğunuz için teşekkur ederim yarın ılk işim ilettiğiniz bilgiler doğrultusunda bankalarda gorunen eski ikamet adresimin bulunduğu muhtara gitmek olacaktır.
Yalnız buraya yazdıklarımdan şuphenız olmasın ki herhangi bir şekilde kötü niyetli tasarrufum yoktur hatta yazımın başında da okumussunuzdur ne şimdi ne 10 yıl otesine hatta şu yaşıma kadar üzerime kayıtlı bir mal mülk ev taşıt vb. taşınmazım olmadı. Zamanında ailemin işyerinde çalışırken tarafıma ait olan kredi kartları ıle yoğun biçimde çalışmış olduğumdan dolayı bankalar nezdinde kredibiletesi yuksek müşteriler arasına girdim ve bu da kredi kartı limitlerimi yukseltti. ardından 4 ayrı banka ihtiyaç kredisi verdi ve yurtdışı çalışma deneyimimden sonra işlerim iyice kotuleşti ve durumum bu hale kadar geldi. En son 2 yıl oncesinde yatırılmış sigortam var çalıştığıma dair anne ve babama ait işyeri hala devam etmekte ancak ben orda da çalışmıyorum malumuzdur banka borçları yuzunden eşimi ve çocuklarımı kaybetmem den ziyade kendi anne ve babam ile de aram bozuk vaziyette Şu an da bir arkadaşımın evinde kalıyorum
Ayni Sorunun Benzerİnİ Şuan YaŞamaktayiz. EŞİmİn Kefİl OlduĞu KİŞİ
Şuan Kayip.kİŞİ Eczaciydi.eŞİmde Esnaf.eŞİme Kefİl Olmasi İÇİn Teklİfte BulunmuŞ EŞİmde Kabul EtmİŞ. Aradan 1 Sene GeÇtİkten Sonrada Fİnans Şİrketİnden Kirdirmak Maksatli EŞİmden YÜklÜ Çek AlmiŞ.eczaci Batarmi Ama Batti Malesef. Daha Sonrasinda Da Çeklerİ Fİnans Şİrketİne Verecek Olan 3. Bİr Şahis Çeklerİn ÇalindiĞina Daİr SuÇ Duyurusunda Bulundu. Bu Arada Kefİllİkten Dolayi 60000 Ytl Ödedİk. Kendİ İŞİmİzden Olanlari Ödemekte Zorlanirken.durumumuz Ne Olur Bİlmİyoruz.Çeklerle İlgİlİ Mahkemeden Sonra Da Öncesİndede Ödeyecek Durumumuz Yok. Bİde Bu Eczaci Bey EŞİmİn %61 ÖzÜrlÜ OlduĞunu Bİle Bİle Bunlari Yapti Ya .en Acisi Bu. EŞİm Bu Parayi Ödeyemez Ama Herhalde Bu Hasta Halİyle Hapİs Yatar. Eczacinin EŞİde Eczaci 5 Ay Öncesİnde BoŞandiklari İÇİn Kendİ Adina Olan Mal Ve Parasini Kurtardi.İyİlİkten Maraz DoĞdu.allah Herkese Yardim Etsİn.