-
Tek Taraflı Boşanma
Ben üç yıllık evli ve bir çocuk babasıyım. Eşimle aramızdaki problemlerden dolayı yaklaşık 1 yıldan fazla süredir tartışmaktayız ve ne yaptıysak problemlerimize mantıklı çözümler üretemiyoruz. Uzun zamandır olmayan bir evliliği oldurmaya çalışarak bu zamana kadar olayları getirdik ve bir de hayatımıza bu problemlerimize çocuk ekledik. Ama böyle bir ortamda çocuğumun büyümesini istemediğim için boşanmak istediğimi eşime anlattım. Ama o boşanmak istemediğini söylüyor. Sıkıntılı olan durumsa hem boşanmak istemeyip hem de problemleri çözmeye çalışmaması ve artık benim bu duruma tahammülüm kalmadı. Artık boşanmak istiyorum. Çocuğun velayetini forumunuzda araştırdığım da belirtilen durumlar dışında her türlü şekilde annede kalacağı zira eşimin çocuğu verme gibi bir niyeti yok ve yine kanunların kadınlar tarafında olması. Durum bu şekildeyken nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz. Tek taraflı olarak dava açsam bu sürecin nasıl işleyeceğini merak ediyorum. Sonrasında durumlar nasıl olur (nafaka, vs.). Bu konularda bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Son olarak böyle insanları bilgilendirici bir forumda hizmet vermeniz gerçekten çok güzel. Emeği Geçen Herkese teşekkürler!
-
Re: Tek Taraflı Boşanma
Sorularınız net değil. Ama kafanızdaki bütün soruların cevapları değişik forumlarda verildi. Forumları incelediyseniz boşanma,(tedbir, yoksulluk, iştirak) nafakası, (maddi, manevi)tazminat, velayet gibi anahtar sözcükleri aratın.