Kooperatiften daire alırken nelere dikkat etmeliyim?
Ben kooperatiften daire almayı düşünüyorum.Daire alırken sonradan mağdur duruma düşmemek için nelere dikkat etmeliyim?Bitmiş dairenin kooperatif üyesine iat olması ile müteahhite ait olması arasında bir fark var mı?Geriye yada ileriye dönük borç ve ödemelerin karşıma çıkmaması için ne gibi işlemler,araştırmalar ve evraklar düzenlemeliyim?Noterden yapacağım satış sözleşmesine ne gibi maddeler ekletmeliyim?Sanırım çengelköyde bir daire kooperatif tarafından beş kişiye satılmış.Bu vb. gibi mağdur durumlarda kalmamam için önceden almam gereken önlemler nelerdir?
Cevap: Kooperatiften daire alırken nelere dikkat etmeliyim?
merhabalar... Yukarıdaki sorulmuş sorulara, uzman bir üyenin yanıt verme durumu var mı acaba? Çünkü bende tamamen aynı aşamadayım ve benim gibi birçok insan bu hususu merak ediyor yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler..
Cevap: Kooperatiften daire alırken nelere dikkat etmeliyim?
Konunun uzmanı değilim ama,SAMSUN da 930 m2 arsa yı kooparatife 4 daire karşılığı verdik.104 dairelik site yapıldı.4 senede bitmek şartıyla ve şuan bitmek üzere.Mütahit 2006 senesinde üye olanlara mutfaksız 126 bin tl ye satmış.Konuştuğum üyeler diyorki biz bir miktar kredi kullandık bize 150 bin tl ye maloldu.şuan arsa sahiplerinden ve parayla alanlardan daire satan var.Fiyat 140 bin civarı.Kooparatiften almanın mantığı ne onu anlamadım.Zaten konuştuklarımda pişman.En son 29 martta kongre varmış üyelerden 2000 tl talep etmişler ve ödeyecekler.Anladığım kadarıyla baştan anlaşılan miktarda değişiklik olabiliyor.Tabi daireyi alanın aleyhine.İnşallah en hesaplı yoldan ev sahibi olursunuz.Acizane fikrim.