İş yeri sahibim kafasına göre kira artırıyor
iyi günler ben 2002 tarihinde bir işyeri kiraladım ve kontratta kanuni artırım yapılcaktır yazmasına ragmen işyeri sahibim her yıl %20 %25 artırım yaparak beni bunu ödeme mecbur kıldı bu sene ise %20 artırım yaptı kirayı ödeyecek mali gücüm kalmadı sene daha da yükselcek bana yıllık ne kadar artırım yapabilir ben ne yapabilirim yardımlarınız için şimdeden teşekkür ederim
Re: İş yeri sahibim kafasına göre kira artırıyor
enflasyon oranında artış yapmanız yeterlidir. Kiraları düzenli ödediğiniz sürede kendisinin, eşinin veya çocuklarının ihtiyacı hariç, hiç bir gerekçeyle sizi tahliye edemez. Rayiç kira bedellerinden düşük olduğunu düşünüyorsa kira tespit davası açabilir.
Re: İş yeri sahibim kafasına göre kira artırıyor
Alıntı:
kareem rumuzlu üyeden alıntı
enflasyon oranında artış yapmanız yeterlidir. Kiraları düzenli ödediğiniz sürede kendisinin, eşinin veya çocuklarının ihtiyacı hariç, hiç bir gerekçeyle sizi tahliye edemez. Rayiç kira bedellerinden düşük olduğunu düşünüyorsa kira tespit davası açabilir.
ilginize ve bilginize teşekkür ederim. ilgili kira artırımı tefe üzerinden yapabileceğimi ifade eden her hangi bir kanun yönetmelik ve ya ictihat varmıdır. özür dilerim rahatsız ediyorum bu konuyla ama ilgilenirseniz sevinirim sayğılar