Evli ve 1,5 yaşında çocuklu bayanım (mal beyanı)
merhaba.
başlıktada belirttiğim gibi evli ve 1,5 yaşında çocuğum var. Eşimin kredi kartından dolayı ek kart sahibi idim. Kredi kartı borcumuzu ödeyeediğimiz için icralık pozisyona düştüük, eşim süresi içerisinde bende 1 gün geç müracaat ettim. itirazımın yasal süresi içerisinde olmadığı için kabul edilmedi ve mal beyanında bulunmamaktan dava açılıp, hapis kararı çıktı.
Kamuoyunda erbakan yasası olarakta bilinen belli yaş üstünde bulunan erkekler ile 6 aydan kısa süreli ceza almış bayanlara, aldıkları hapis cezaları evlerinde çektirilebilir yönünde kanun maddesi olduğunu duyuştum. Ben bu cezamı evimde çekebilirmiyim?... Şimdiden teşekkür ederim.
Re: Evli ve 1,5 yaşında çocuklu bayanım (mal beyanı)
siz hapis cezası değil disiplin cezası aldınız....ilgili borç ödenmediği sürece bahse konu disiplin cezasını çekmek zorundasınız..süre 18 ay içinde..18 ay içinde eğer infaz yapılmazsa ceza zaman aşımına uğrayacaktır...
saygılarımla
Alıntı:
klmakn rumuzlu üyeden alıntı
siz hapis cezası değil disiplin cezası aldınız....ilgili borç ödenmediği sürece bahse konu disiplin cezasını çekmek zorundasınız..süre 18 ay içinde..18 ay içinde eğer infaz yapılmazsa ceza zaman aşımına uğrayacaktır...
saygılarımla
Sn. Kemal AKIN, cevabınız için teşekkür ederim... Söz konusu disiplin cezalarında, cezanın infazı ile ilgili özel şartlar veya cezanın infazında cezanın paraya çevrilmesi gibi özel durumlar oluşabiliyor mu?...
Alıntı:
antalya-sngl rumuzlu üyeden alıntı
Sn. Kemal AKIN, cevabınız için teşekkür ederim... Söz konusu disiplin cezalarında, cezanın infazı ile ilgili özel şartlar veya cezanın infazında cezanın paraya çevrilmesi gibi özel durumlar oluşabiliyor mu?...
Para cezası aslında borcun kendisi oluyor diye düşünebilirsiniz. Başka bir deyişle borcu öderseniz ceza kalkar
Tüm borç tutarını icra dosyasına yatırdığınızda cezanız otomatik olarak düşecektir..Borcunuzu yatırıp icradan aldığınız yazı ile savcılığa müracaat ederseniz sorun kalmaz..
Bu arada mal beyanından dolayı hapis cezasında hapishanede kalma süresi 10 gündür..Ancak bu ceza borcunuzu ortadan kaldırmaz..