Re: Boşanma ve Mal Paylaşımı
Eğer eşinizle anlaşabiliyorsanız anlaşmalı boşanma davası açın.
Eşinize ve çocuğunuza ödeyeceğiniz nafakayı protokolde belirtin. Karşılıklı tazminat ve mal talebi olmadığını, velayetin kimde olacağını diğerinin çocuğu ne zaman göreceğini yazın.
Eğer bu konularda anlaşma olamıyorsa boşanma davasını açan tarafın diğer tarafın kusurunu ispatlaması gerekir. Eşinizin evi terk etmesi kusurdur, ama daha önce siz onu dövdüyseniz, evden kovduysanız vs. siz daha kusurlusunuz.
Eve dönmemek için haklı neden olduğunu gösterebilirse siz kusurlu olursunuz.
Eğer kusurlu taraf boşanma davası açar da karşı tarafın kusurunu gösteremezse dava reddedilir.
Miras olarak kalan evi satarak yeni bir ev aldığınıza göre bu evde eşinizin payı şöyle hesaplanır.
Diyelim ki miras kalan evi 80 milyara satıp 90 milyara yeni bir ev aldınız.
Eşinizin payı 90-80 /2 = 5 milyardır.
(Üstüne eklediğiniz parayı 2002 sonrasında kazandığınızı varsayıyorum.)
Re: Boşanma ve Mal Paylaşımı
babamın evini satıp yeni ev aldım ama yeni aldığım evin sattığım evle arasındaki farkı kredi çekerek tamamladım evi 50 milyara sattım üzerine 36 milyar kredi çektim ama evin şuanki değeri 180 milyar yani 180 bin YTL bu durumda ne olacak. ayrıca eşimin adına 36.000 YTL'ye araba aldık araba için eşim kendi adına 27.000 YTL kredi çekti aradaki 9.000 YTL yide ben bankadan kredi çekerek tamamladım bu durumda ne olur. eşimle 1995 yılında evlendik ve eşime bir sefer bile vurmadım. yani tartışma oldu ama dayak asla. sadece artık sevmiyorum diyerek babasının evine taşındı.