Cevap: Re: Kamu Suçu Hakkında
efendim benim bi arkadaşım da kamu davasından yargılanıyo.olay 2 sene önce henüz 18 yaşını doldurmadan gerçekleşiyo.geçenlerde de gidip teslim oluyo.2 hafta önce felan.isnat edilen suç ^yağma^ suçuna teşebbüs.ağır cezada yargılanıyo.şimdiye kadar kimseye haber vermemeiş.duruşmalardan kaçmış.olay günü yakalandığında 1 gün karakolda tutuklu kalıyo sonra bırakıyorlar.normalde suç kapkaça teşebbüs.karşı tarafın boğazıma sarıldı demesi olayı yağma olayından yargılanmasına neden oluyo.karşı taraf celselerin birinde uzlaşmak istemediğini belirtmiş.mahkeme aralık ayında.bu ayın sonuna doğru tutukluluk incelenmesi var.karşı taraf şikayetinden vazgeçmiş celselerin birinde.ve kamu davası açılmış arkadaşıma.
1-karşı taraf aralıktaki mahkemede uzlaşmak isterse eğer bu mahkeme tarafından kabul görür mü?
2-arkadaşım korktuğundan dolayı duruşmalara katılmamış.bir de adres değişikliği felan olmuş.acaba tutukluğuna itiraz etsek kabul edlirmi? yani tutuksuz yargılanmasını sağlayabilirmıyız?
3-çünkü şöyle bi yargıtay kararı var:olay tarihinde 18 yaşını doldurmamışsa fail.suç şikayete bağlı olmasada uzlaşma olmuşsa kamu davası düşer diyor.daha öncede karşı taraf uzlaşmak istememiş.bu aralıktaki mahkemede uzlaşmak istiyorum derse mahkeme kabul edermi?
4-arkadaşım suç tarihinde 18 yaşını doldurmadığından bu davaya çocuk mahkemesi bakması gerekmiyormu?
5-daha önceden arkadaşımın sicili de temiz.farzedelim nitelikli hırsızlıktan yagılandı diyelim.bunun ilerisi için en uygun ceza hangisi olur.kamu davasının ertelenmesi mi? yoksa hapis cezasının ertelenmsi mi? denetimli serbestlik mi? 5 sene sonra siliniyormuş diyorlar bu hangisi oluyor acaba
yardımcı olursanız çok sevinirim hukukçu arkadaşlar.....şimdiden teşekürler....
Cevap: Re: Kamu Suçu Hakkında
arkadaşlar deneyimli arkadaşlardan cevap bekliyorum...tşk ederim...